Šport > Nogomet
4457 ogledov

Češki politik: Slovenci so oportunistične svinje

Damir Skomina
Sojenje slovenskih sodnikov je dvignilo veliko prahu na Češkem.

Slavija Praga se je z danskim Midtjyllandom pomerila v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Prvi dvoboj se je končal brez zadetkov, v povratnem dvoboju pa je bil deset minut pred koncem izid izenačen na 1:1, zaradi zadetka v gosteh pa bi Čehi napredovali med evropsko elito.

A nato je žoga v roko zadela nogometaša Slavije, slovenski sodnik Damir Skomina pa je pokazal na belo točko. Domači so izvedli enajstmetrovko, vendar je vratar Ondrej Kolar strel uspel odbiti v polje. Igra se je nekaj sekund nadaljevala, nato pa so iz VAR sobe Skomini sporočili, da je čuvaj mreže prehitro zapustil črto na golu. Slovenec je dosodil ponovitev najstrožje kazni, ki so jo Danci tokrat izkoristili. Igra Slavije se je nato povsem razpadla, do konca tekme so zabili še dva zadetka.

"Svinja največjega kalibra," je po tekmi Kolar spregovoril o Skomini, predvsem zaradi tega, ker si sam ni šel ogledati posnetka, ob besu številnih na Češkem pa se je oglasil tudi nekdanji obrambni minister, zdaj član evropskega parlamenta Aleksandr Vondra.

"Slavija, žal mi je, danes vas je onemogočil slovenski sodnik. Vedno sem govoril, da so Slovenci lahko oportunistične svinje. Poglejte, kako se na primer vedejo do turistov, ki skozi njihovo državo potujejo na Hrvaško. To se je danes samo potrdilo," je zapisal češki politik.

Za VAR sta bila sicer zadolžena italijanska sodnika. "Zdaj pa povejte še kaj o Italijanih. VAR je bil njihov," je sarkastično zapisal eden izmed tistih, ki se je odzval na čivkanje Vondre. Ta je odgovoril, da ima 'sodnik končno besedo, a da je bil Skomina prelen, da bi si šel ogledat video', Italijanov ni omenil. 

Večina Čehov je na twitterju obsodilia zapis svojega politika. "Opravičujem se prijateljem v Sloveniji. Morda bi vi morali na Hrvaško potovati čez Madžarsko. Daljša pot, a bolj podobni pogledi," je bil eden izmed zapisov, drugi je dodal: "Bolje 10 Slovencev, kot en Orban."

Mnogi drugi so z Vondro delili svoje dobre izkušnje s Slovenci. "Svoje frustracije si lahko nekam zataknete," je zapisal eden izmed njih. "Obsoditi celotno nacijo zaradi enega k... Vidite, tudi Čehom bi lahko to kdo naredil zaradi vas. In tega si ne želimo," pa je menil naslednji.

Komentarjev 2
Sorodne novice