Šport > Nogomet
705 ogledov

Ve se, kaj je Conte zabrusil Skomini, kaj pa obratno?

skomina conte Reševalni pas/Twitter
Italijanski strateg je bil po porazu njegovega moštva proti Barceloni zelo kritičen do slovenskega sodnika Damirja Skomine.

Inter je v prvem krogu nove sezone lige prvakov izgubil na gostovanju v Barceloni (2:1), pri čemer naj bi ključno vlogo odigral slovenski delivec pravice.

Damir Skomina je bil po mnenju Antonia Conteja nespoštljiv do njegovih igralcev, za nameček pa naj bi podlegel vzdušju na Camp Nouu in sprejel številne dločitev v prid domačega moštva. Prav posebej je izpostavil nedosojeno enajstmetrovko po prekršku Arthurja nad Stefanom Sensijem.

Conte je že med tekmo norel nad sodniškimi odločitvami, zaradi česar mu je Skomina celo pokazal rumeni karton. Ker se Italijan še vedno ni umiril, mu je glavni sodnik zagrozil z izključitvijo, Conte pa ga je opomnil, da ima na dresu zapisano besedo "spoštovanje", vendar le tega ne zna izkazati nogometašem na zelenici.

Iskrilo se je Šport Conte udaril po Slovencu: "Takšen sodnik si tega ne more privoščiti."

Trener Interja je na tiskovni konferenci zbranim novinarjem še enkrat ponovil, kar je na igrišču dejal Skomini. O odgovoru slovenskega sodnika je bil redkobeseden, dejal je le, da mu je grozil s predčasno selitvijo na tribuno.

Dodal je, da sodnik takšnega kova ne bi smel podleči zunanjemu pritisku, z nestrokovnim delom pa naj bi vrgel slabo luč na najelitnejše klubsko tekmovanje v Evropi.

Po poročanju italijaskega časnika La Repubblica se je Skomina do Conteja vedel nespoštljivo, svoje trditve pa podirajo z besedami, ki naj bi jih sodnik izrekel med tekmo. Njihovo strokovnjaki za branje z ustnic so namreč prišli do zaključka, da je Skomina Conteju dejal: "Ne prenesem te več."

Številni italijanski mediji so si enotni, da je Skomina s to izjavo prestopil mejo dobrega okusa, to pa zato, ker se je spustil na osebni nivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.