Šport > Nogomet
1407 ogledov

Zvezdnik žalil Slovence, zdaj so mu zmanjšali kazen

neymar Epa
Brazilski zvezdnik bo lahko v ligi prvakov zaigral nekoliko prej.

Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je brazilskemu nogometnemu zvezdniku Neymarju znižalo kazen Evropske nogometne zveze (Uefe) zaradi žaljivk na račun slovenskega sodnika Damirja Skomine s treh na dve tekmi suspenza v evropskih ligah, so danes sporočili iz Casa.

Sedemindvajsetletnik si je v dresu kluba PSG kazen prislužil marca, potem ko je slovenski sodnik v osmini finala proti Manchester Unitedu angleškemu klubu po ogledu posnetka dosodil odločilno enajstmetrovko v zadnji minuti tekme. Neymar je to potezo označil za sramoto, zaradi kritiziranja Skomine in njegovih pomočnikov pa ga je Uefa kaznovala s tremi tekmami prepovedi.

neymar Pariz na nogah Šport Besni Neymar napadel Skomino: "To je sramota!" damir skomina Nad Skomino Šport Parižani prepričani v zaroto: "Če to ne bi bil PSG ..." Damir Skomina VAR Šport "Na levo roko si bom tetoviral ime Damirja Skomine"

Neymarja tedaj ni bilo v postavi Parižanov, saj je bil poškodovan, svoj bes in žalost po šokantnem izpadu PSG - Manchester United je v Parizu zmagal s 3:1 in nadoknadil zaostanek s prve tekme - pa je izlil na Instagramu. Poleg nekaj kletvic je o odločitvi zapisal: "To je sramota. Štirje fantje, ki ne razumejo nogometa, so si po TV ogledali počasen posnetek."

Damir Skomina | Avtor: Profimedia Profimedia

Odločitev Casa pomeni, da se bo najdražji nogometaš v zgodovini v tej sezoni  lahko na tekme lige prvakov vrnil 22. oktobra proti Bruggeju, manjkal pa bo v sredo proti Real Madridu in 1. oktobra proti Galatasarayu.

Neymar je minuli konec tedna, po dolgem sporu z vodilnimi možmi pariškega kluba, naposled zaigral in zabil odločilni gol v zadnjih trenutkih tekme francoskega prvenstva. Brazilec je v času prestopnega roka poskušal izsiliti odhod iz PSG.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice