Špornu operirali levo zapestje

Foto: Žurnal24 Pred Špornom je teden dni popolnega mirovanja. (Foto: EPA)
Slovenskega alpskega smučarja Andreja Šporna, ki ga že od januarske tekme v Wengnu pesti poškodba levega zapestja, so danes operirali na travmatološki kliniki v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Operativni poseg je opravil zdravnik Tomo Havliček. "Na koncu se je izkazalo, da je šlo za zahteven operativni poseg. V zapestje so mi vstavili dve ploščici in pet vijakov, saj je bil del kosti že odkrušen, tako da je bil operativni poseg pravzaprav nujen," je dejal Šporn, ki je minulo noč preživel na opazovanju, danes pa se je vrnil domov.

"Pred menoj je teden popolnega mirovanja. Roka je precej otekla, hude bolečine pa si lajšam s protibolečinskimi tabletami. Po prvomajskih praznikih imam prvo zdravniško kontrolo, po prvih ocenah pa vsaj mesec dni ne bom smel obremenjevati leve roke," je še dodal Šporn.

Devetindvajsetletni alpski smučar iz Kranjske Gore je bil v minuli sezoni četrti na smuku v Kvitfjellu, v Bormiu pa je bil šesti. V smuku je vpisal še štiri uvrstitve v prvo petnajsterico. S poškodovanim zapestjem je nastopil tudi v Garmisch-Partenkirchnu, na katerem je s šestim mestom postavil najboljši slovenski smukaški izid na svetovnih prvenstvih. Na smukaški razpredelnici svetovnega pokala je sezono kot edini Slovenec končal v prvi petnajsterici s končnim 13. mestom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.