Šport
51 ogledov

Špornu operirali levo zapestje

Pred Špornom je teden dni popolnega mirovanja. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Slovenskega alpskega smučarja Andreja Šporna, ki ga že od januarske tekme v Wengnu pesti poškodba levega zapestja, so danes operirali na travmatološki kliniki v Ljubljani.

Operativni poseg je opravil zdravnik Tomo Havliček. "Na koncu se je izkazalo, da je šlo za zahteven operativni poseg. V zapestje so mi vstavili dve ploščici in pet vijakov, saj je bil del kosti že odkrušen, tako da je bil operativni poseg pravzaprav nujen," je dejal Šporn, ki je minulo noč preživel na opazovanju, danes pa se je vrnil domov.

"Pred menoj je teden popolnega mirovanja. Roka je precej otekla, hude bolečine pa si lajšam s protibolečinskimi tabletami. Po prvomajskih praznikih imam prvo zdravniško kontrolo, po prvih ocenah pa vsaj mesec dni ne bom smel obremenjevati leve roke," je še dodal Šporn.

Devetindvajsetletni alpski smučar iz Kranjske Gore je bil v minuli sezoni četrti na smuku v Kvitfjellu, v Bormiu pa je bil šesti. V smuku je vpisal še štiri uvrstitve v prvo petnajsterico. S poškodovanim zapestjem je nastopil tudi v Garmisch-Partenkirchnu, na katerem je s šestim mestom postavil najboljši slovenski smukaški izid na svetovnih prvenstvih. Na smukaški razpredelnici svetovnega pokala je sezono kot edini Slovenec končal v prvi petnajsterici s končnim 13. mestom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.