Sprejeta revolucionarna odločitev

Foto: Profimedia Simbolična fotografija.
Simbolična fotografija.
O tem, kar so Angleži že dalj časa govorili, so danes tudi sprejeli.
Oglej si celoten članek

O tem, kar so Angleži že dalj časa govorili, so danes tudi sprejeli. Skrajšali so poletni prestopni rok, ki se bo tako od sezone 2017/18 naprej končal namesto 31. avgusta po novem 9. avgusta, sezona 2018 pa se bo začela 12. avgusta. Omenjena sprememba zaenkrat velja zgolj za angleški nogomet.

Predlog angleške Premier League je bil, da bi se prestopni rok na Otoku končal preden klubi začnejo s tekmovanjem, idejo pa je v sredo uradno podprl tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Letos se je prestopni rok kot po navadi končal 31. avgusta, ko so klubi že odigrali tri prvenstvene kroge.

Trgovanje Čeferin podprl predlog za revolucionarno spremembo

Odgovorni v klubih so o spremembi datuma prestopnega roka glasovali danes in predlog podprli. Zadeva bo lahko zanimiva tudi za druge lige, zdaj ko se je za ta korak odločila najbogatejša liga na svetu, v kateri so klubi samo letos poleti za okrepitve porabili več kot 1,5 milijarde evrov.

S spremembo bo Premier League izšla iz okvira Mednarodne nogometne zveze, ki je določila prestopne roke. Ob tem bo še vedno možno prodati igralce v klube drugih lig, ki imajo daljše prestopne roke. Sicer se o skrajšanem prestopnem roku pogovarjajo tudi v drugih ligah.

Ostra kritika "PSG in Neymarja smo ujeli pri uriniranju v bazen"

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.