Šport
1103 ogledov

"PSG in Neymarja smo ujeli pri uriniranju v bazen"

javier tebas Epa Javier Tebas
PSG se je ostro odzval na besede predsednika La Lige Javierja Tebasa. Manchester City grozi s tožbo.

Prvi mož elitnega španskega prvenstva Javier Tebas je močno razburkal strasti v Franciji in Veliki Britaniji. Tebas je Paris Saint-Germainu in Manchester Cityju očital, da se poslužujeta "finančnega dopinga" in zatrdil, da so PSG pri 222 milijonov vrednem prestopu Neymarja ujeli pri "uriniranju v bazen".

neymar | Avtor: Epa Epa
Evropska nogometna zveza (Uefa) je že pred dnevi sprožila preiskavo proti pariškemu velikanu, ki je med poletnim prestopnim rokom za okrepitve zapravil več kot 400 milijonov evrov. Predsedniku La Lige se zdi, da so pravila finančnega fair-playa le še floskula na papirju, saj se jim klubi v lasti premožnežev z Bližnjega vzhoda odkrito posmehujejo.

"PSG se posmehuje FFP, kajne? Ne vem, če je primerno, a nek španski novinar je vse skupaj dobro definiral. Ujeli smo jih pri uriniranju v bazen. Neymar je stopil na odskočno desko in uriniral. Tega ne moremo sprejeti. Gre za premoč nogometnega kluba, ki ni posledica samega kluba. PSG in Manchester City, v preteklosti Chelsea," je brez dlake na jeziku izjavil Tebas in dodal: "PSG-ju sem povedal, da bomo šli na sodišče. Odvrnili so: 'mislili smo, da smo prijatelji'. PSG naj bi s sponzorji zaslužil več kot Manchester United. To ni mogoče. To je finančni doping."

Francoska nogometna liga (Ligue 1) je nemudoma stopila v bran pariškemu velikanu in obsodila besede španskega funkcionarja. "Ostro obsojamo žaljive izjave Javierja Tebasa. Nedostojanstvene besede niso vredne spoštovanja vredne institucije, kot je španska liga," so sporočili.

"Glede Uefine preiskave smo zelo samozavestni. Naše poslovanje je transparentno. Dobrodošli so v naših pisarnah. Ničesar ne skrivamo," je dodal predsednik francoskega prvoligaša Nasser Al-Khelaifi.

Oglasili so se tudi predstavniki Manchester Cityja, ki Tebasu grozijo s tožbo. "Manchester City si bo zagotovil ustrezno pravno svetovanje in ravnal v skladu s temi nasveti," so zapisali.

Nasser Al-Khelaifi, kylian mbappe | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice