Šport > Nogomet
2924 ogledov

Preobrat v zgodbi Neymarja in Coutinha

neymar philippe coutinh EPA Neymar (sredina) in Philippe Coutinho (levo).
Po spletu se je kot ogenj razširila novica, da je Neymar rojaku Philippeju Coutinhu odsvetoval prestop k Barceloni. Pa je bilo temu res tako?

Barcelona je po podpisu z Ousmanejem Dembelejem, čigar cena bi z osnovnih 105 milijonov lahko narasla na 145 milijonov evrov, pozornost preusmerila na napadalnega vezista Liverpoola Philippeja Coutinha.

ousmane dembele Barcelona Šport Predstavitev 105-milijonske okrepitve se je sprevrgla v farso

Brazilski reprezentant naj bi se o morebitni selitvi na Camp Nou pogovarjal z reprezentančnim kolegom Neymarjem, ki je za Barço igral od leta 2013 do 2017 in se v začetku meseca za rekordnih 222 milijonov evrov preselil k Paris Saint-Germainu.

Brazilski zvezdnik, ki je odlično začel kariero v Franciji, se je pred prestopom dokončno sprl z vodstvom katalonskega velikana, kar je pripeljalo do tega, da bodo nesoglasja reševali na sodišču. 

Neymar Ping-pong Šport Neymar vrača udarec Barceloni, FIFA preiskuje

Neymarjeva zamera do nekdanjega kluba je tako velika, da naj bi nogometaš poskušal vplivati na Barçino trgovanje, in sicer tako, da je Coutinhu odsvetoval prestop v vrste španskega podprvaka. "Neymar je rekel Coutinhu, da ne bo obžaloval, če ga Liverpool ne bo pustil v Barcelono," je poročal katalonski Sport, ki se je skliceval na zapis brazilske navijaške strani.

Zgodba je bila sumljiva od samega začetka, kasneje pa se je izkazalo, da je šlo za popolno izmišljotino. Objava navijaške strani je temeljila na domnevnem pisanju brazilskega časnika Estadao. Zgodbo je povzel katalonski Sport, nato pa so se na podlagi objave španskega medija o tem razpisali tudi drugi mediji v Braziliji.

Kmalu zatem so se oglasili predstavniki Estadaa, ki so zanikali kakršnokoli zgodbo v povezavi z Neymarjem in Coutinhom. Prestop slednjega tako ostaja izključno v domeni Barcelone in Liverpoola, medtem ko je Neymar z mislimi pri PSG-ju.

neymar philippe coutinho | Avtor: EPA EPA
Na dan prihajajo še informacije, ki ne bodo pogodu navijačem Barcelone. Tako Neymar kot Coutinho, oba rojena leta 1992, sta v intervjuju za Marco leta 2008 odgovorila na vprašanje, kateri je njun sanjski klub. "Real Madrid. Najboljša ekipa na svetu," je odvrnil Coutinho, Neymar pa je dodal: "Real Madrid."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.