Šport > Nogomet
4333 ogledov

Predstavitev 105-milijonske okrepitve se je sprevrgla v farso

ousmane dembele
Predstavitev 105-milijonske okrepitve v kadru španskega podprvaka Barcelone se ni iztekla po pričakovanjih.

Barcelona je na Camp Nouu predstavila novega člana Ousmaneja Demebeleja, za katerega so Katalonci odšteli vrtoglavih 105 milijonov evrov. Gre za izenačitev druge najdražje odškodnine v zgodovini - za enak znesek se je iz Juventusa v Manchester United preselil Paul Pogba. Daleč najdražji ostaja Neymar (222 milijonov evrov).

dembele bartomeu | Avtor: EPA EPA

Dembele, ki je z Barço podpisal petletno pogodbo, se je na Camp Nouu predstavil približno 18.000 navijačem, ki so dogodek izkoristili za protest in izražanje nezadovoljstva nad klubsko politiko ter pozivali k odstopu predsednika Josepa Mario Bartomeua.

"Bartomeu, odstopi!" je odmevalo s tribun, navijači pa so svoje zahteve podkrepili z glasnimi žvižgi. Protest se je odvil pred nogometaševim prihodom na zelenici.

K nezadovoljstu navijačev so pripomogli slabši rezultati v lanski sezoni, sumljive okoliščine trgovanja in slabo posredovanje pri prestopu brazilskega zvezdnika, ki se je predvsem zaradi nesoglasij z vodilnimi možmi kluba preselil k Paris Saint-Germainu.

Dembele je v okviru predstavitve pokazal nekaj nogometnih trikov, pri čemer pa ni bil tako uspešen, kot bi si želel. "Dembele boljši od Neymarja, haha," so se norčevali navijači madridskega Reala. 


Dembele bo v Španiji nosil številko 11, ki je prej pripadala Neymarju. "Nisem prišel zato, da bi zamenjal Neymarja. Star sem 20 let in moram se še veliko naučiti. Zato sem prišel v ta velik klub. V čast mi je, da bom igral v ekipi Lionela Messija. On je najboljši na svetu, najboljši vseh časov in veseli me, da igram z njim. Hvala klubu, ki me je pripeljal sem. Prišel sem z namenom, da osvojim čim več lovorik," je povedal Dembele.

Za primerjavo s "predhodnikom": Neymarja je pred štirimi leti na Camp Nouu pozdravilo 56.000 ljudi.

Barcelona je za prestop napadalca plačala 105 milijonov evrov, celotna vrednost odškodnine pa bi lahko narasla na 145 milijonov, če bodo izpolnjeni nekateri individualni in ekipni pogoji. Dembele ima sklenjeno pogodbo do leta 2022, odkupna klavzula pa znaša 400 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice