Sprememba, ki so jo pri Barceloni mnogi nestrpno čakali

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Predsednik nogometnega velikana Barcelone Josep Bartomeu je na izredni seji upravnega odbora napovedal odhod iz kluba,
Oglej si celoten članek

Razlog za predsednikovo odločitev je bila zavrnitev katalonskih oblasti, da odložijo glasovanje o nezaupnici, poroča Mundo Deportivo. Josep Bartomeu je sicer zahteval preložitev zaradi pandemije novega koronavirusa. Dejal je, da ne želi ogroziti zdravja članov kluba. Sedeminpetdesetletnik je sicer na predsedniškem položaju pri Barceloni od leta 2014, njegov predhodnik je bil kasneje aretirani Sandro Rosell.

Glasovanje o nezaupnici je bilo predvideno za 1. in 2. november. Opozicija pa je zbrala več kot 20.000 podpisov članov za nezaupnico. Nasprotniki Bartomeua bi potrebovali dvotretjinsko večino, da bi nepriljubljenega šefa pregnali s prestola. Zdaj pa glasovanje ne bo več potrebno.

Je pa po nepreklicnem odstopu s položaja Bartomeu razburil navijače Barcelone, ker je v ponedeljek klub sprejel prošnjo za sodelovanje v novi evropski superligi, ki je v nastajanju po pobudi nekaterih velikanov evropskega nogometa, še poroča Mundo Deportivo.

Obenem je nekdanji predsednik dejal, da klub podpira nov sistem tekmovanja na klubskem svetovnem prvenstvu Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki bi moral biti sicer prvič na sporedu prihodnje poletje, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na kasnejše obdobje.

Pojavlja se seveda vprašanje, kakšne posledice bosta ti odločitvi imeli na naslednje vodstvo katalonskega velikana. Evropska nogometna zveza na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom je velikokrat izrazila nasprotovanje do uvedbe novega tekmovanja, ki bi združilo velikane evropskega nogometa.

V zadnjem času je bil proti Bartomeuu nastrojen tudi prvi zvezdnik ekipe Lionel Messi, ki je po debaklu v četrtfinalu prejšnje lige prvakov proti Bayernu (2:8) želel zapustiti katalonsko moštvo, a na koncu - za razliko od kritiziranega predsednika - ostal na Camp Nouu.

Zaradi izjav Trenerju Barcelone grozi tudi kar 12 tekem suspenza

Barcelona sicer tudi v zadnjih dneh in tednih ne blesti v domačem prvenstvu, med drugim je po porazu na tradicionalnem dvoboju z madridskim Realom padla na 12. mesto prvenstvene lestvice. Ima sicer dve tekmi manj od večine tekmecev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.