Sprint Cavendishu, Bole deveti

Foto: Žurnal24 Tom Cruise Foto: Žurnal24 18. etapo Toura si je ogledal tudi igralec Tom Cruise. Foto: Žurnal24 Lance Armstrong (Radioshack) Foto: Žurnal24 Thor Hushovd (Cervelo) Foto: Žurnal24 Mark Cavendish (HTC-Columbia) Foto: Žurnal24 Mark Cavendish (HTC-Columbia) Foto: Žurnal24 Mark Cavendish (HTC-Columbia) Foto: Žurnal24 Mark Cavendish (HTC-Columbia) Foto: Žurnal24 Mark Cavendish (HTC-Columbia) Foto: Žurnal24 Mark Cavendish (HTC-Columbia) Foto: Žurnal24 Mark Cavendish (HTC-Columbia) Foto: Žurnal24 Mark Cavendish (HTC-Columbia) Foto: Žurnal24 Tom Cruise Foto: Žurnal24 Alberto Contador (Astana)
Britanec Mark Cavendish je zmagovalec 18. etape kolesarske dirke po Franciji. Deveti je bil Slovenec Grega Bole, skupno še vedno vodi Španec Alberto Contador.
Oglej si celoten članek

Britanec Mark Cavendish je zmagovalec 18. etape kolesarske dirke po Franciji. Kolesar ekipe HTC-Columbia je v ciljnem sprintu 198 kilometrov dolge preizkušnje med Salies-de-Bearnom in Bordeauxom prehitel Novozelandca Juliana Deana. Tretji je bil Italijan Alessandro Petacchi, deveti pa Slovenec Grega Bole. Skupno še naprej vodi Španec Alberto Contador.

Po četrtkovi kraljevski etapi, ki je najbrž že določila končnega zmagovalca letošnje francoske pentlje, je bila danes na sporedu milejša etapa, v kateri so moči med seboj merili sprinterji. Na koncu se je četrte zmage na Touru 2010 veselil Cavendish, ki je v ciljni ravnini zanesljivo opravil s tekmeci.

"V zadnjih dneh sem imel zdravstvene težave, napadel me je bronhitis. Še sinoči sem imel povišano telesno temperaturo, tako da nisem vedel, če bom danes sploh lahko nastopil. Toda že zaradi moštva sem si to zelo želel in na koncu je izpadlo zelo uspešno," je dejal Cavendish.

Petindvajsetletnemu Britancu, ki je sicer vpisal skupno že 14. etapno zmago na dirki po Franciji, sta še najbližje prišla Dean in italijanski zvezdnik Petacchi. Moštveni kolega Grege Boleta pa je kljub tretjemu mestu prevzel vodstvo med sprinterji.

Sicer pa etapa, v kateri so dolgo časa bežali štirje kolesarji (glavnina jih je pričakovano ujela nekaj kilometrov pred Bordeauxom), ni prinesla nikakršnih sprememb v vrhu skupne razvrstitve. Tam ima Contador še vedno osem sekund prednosti pred Luksemburžanom Andyjem Schleckom (Saxo Bank).

Med Slovenci je skupno najvišje Janez Brajkovič (Radioshack), ki je 45. (+1:22:00), danes je v času zmagovalca zasedel 61. mesto, Kristjan Koren (Liquigas), ki je bil danes 144. (+0:31), je 93. (+2:52:41), Bole pa 123. (+3:19:45).

V soboto je na sporedu 52 kilometrov dolg kronometer, v nedeljo pa se bo dirka na Elizejskih poljanah končala z etapo, v kateri bodo najbrž spet imeli glavno besedo sprinterji.

Tour de France, 18. etapa

1. Mark Cavendish (VBr/HTC-Columbia) 4:37:09
2. Julian Dean (NZl/Garmin-Transitions)
3. Alešandro Petačhi (Ita/Lampre)
4. Robbie McEwen (Avs/Katjuša)
5. Oscar Freire (Špa/Rabobank)
...
9. Grega Bole (Slo/Lampre)
...
61. Janez Brajkovič (Slo/Radioshack)
144. Kristjan Koren (Slo/Liquigas) +00:31


Skupno:

1. Alberto Contador (Špa/Astana) 88:09:48
2. Andy Schleck (Luk/Saxo Bank) + 0:08
3. Samuel Sanchez  (Špa/Euskaltel-Euskadi) 3:32
4. Denis Menčov (Rus/Rabobank) 3:53
5. Jurgen van den Broeck (Bel/Omega Pharma-Lotto) 5:27
...
45. Janez Brajkovič (Slo/Radioshack) 1:22:00
93. Kristjan Koren (Slo/Liquigas) 2:52:41
123. Grega Bole (Slo/Lampre) 3:19:45

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.