Šport
13 ogledov

Sprint Cavendishu, Bole deveti

Tom Cruise
1/14
Žurnal24 main
Britanec Mark Cavendish je zmagovalec 18. etape kolesarske dirke po Franciji. Deveti je bil Slovenec Grega Bole, skupno še vedno vodi Španec Alberto Contador.

Britanec Mark Cavendish je zmagovalec 18. etape kolesarske dirke po Franciji. Kolesar ekipe HTC-Columbia je v ciljnem sprintu 198 kilometrov dolge preizkušnje med Salies-de-Bearnom in Bordeauxom prehitel Novozelandca Juliana Deana. Tretji je bil Italijan Alessandro Petacchi, deveti pa Slovenec Grega Bole. Skupno še naprej vodi Španec Alberto Contador.

Po četrtkovi kraljevski etapi, ki je najbrž že določila končnega zmagovalca letošnje francoske pentlje, je bila danes na sporedu milejša etapa, v kateri so moči med seboj merili sprinterji. Na koncu se je četrte zmage na Touru 2010 veselil Cavendish, ki je v ciljni ravnini zanesljivo opravil s tekmeci.

"V zadnjih dneh sem imel zdravstvene težave, napadel me je bronhitis. Še sinoči sem imel povišano telesno temperaturo, tako da nisem vedel, če bom danes sploh lahko nastopil. Toda že zaradi moštva sem si to zelo želel in na koncu je izpadlo zelo uspešno," je dejal Cavendish.

Petindvajsetletnemu Britancu, ki je sicer vpisal skupno že 14. etapno zmago na dirki po Franciji, sta še najbližje prišla Dean in italijanski zvezdnik Petacchi. Moštveni kolega Grege Boleta pa je kljub tretjemu mestu prevzel vodstvo med sprinterji.

Sicer pa etapa, v kateri so dolgo časa bežali štirje kolesarji (glavnina jih je pričakovano ujela nekaj kilometrov pred Bordeauxom), ni prinesla nikakršnih sprememb v vrhu skupne razvrstitve. Tam ima Contador še vedno osem sekund prednosti pred Luksemburžanom Andyjem Schleckom (Saxo Bank).

Med Slovenci je skupno najvišje Janez Brajkovič (Radioshack), ki je 45. (+1:22:00), danes je v času zmagovalca zasedel 61. mesto, Kristjan Koren (Liquigas), ki je bil danes 144. (+0:31), je 93. (+2:52:41), Bole pa 123. (+3:19:45).

V soboto je na sporedu 52 kilometrov dolg kronometer, v nedeljo pa se bo dirka na Elizejskih poljanah končala z etapo, v kateri bodo najbrž spet imeli glavno besedo sprinterji.

Tour de France, 18. etapa

1. Mark Cavendish (VBr/HTC-Columbia) 4:37:09
2. Julian Dean (NZl/Garmin-Transitions)
3. Alešandro Petačhi (Ita/Lampre)
4. Robbie McEwen (Avs/Katjuša)
5. Oscar Freire (Špa/Rabobank)
...
9. Grega Bole (Slo/Lampre)
...
61. Janez Brajkovič (Slo/Radioshack)
144. Kristjan Koren (Slo/Liquigas) +00:31


Skupno:

1. Alberto Contador (Špa/Astana) 88:09:48
2. Andy Schleck (Luk/Saxo Bank) + 0:08
3. Samuel Sanchez  (Špa/Euskaltel-Euskadi) 3:32
4. Denis Menčov (Rus/Rabobank) 3:53
5. Jurgen van den Broeck (Bel/Omega Pharma-Lotto) 5:27
...
45. Janez Brajkovič (Slo/Radioshack) 1:22:00
93. Kristjan Koren (Slo/Liquigas) 2:52:41
123. Grega Bole (Slo/Lampre) 3:19:45

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.