Sprint Ewanu, Slovenca v ozadju

Foto: Epa
Foto: Epa
Kolesarji na dirki po Avstraliji so opravili z drugo etapo.
Oglej si celoten članek

Avstralski kolesar Caleb Ewan (Lotto Soudal) je zmagovalec druge etape na dirki po Avstraliji. V ciljnem sprintu je po 135,8 kilometra od Woodsida do Stirlinga ugnal Južnoafričana Daryla Impeyja (Mitchelton-Scott) in slavil svojo drugo zmago v sezoni, potem ko je bil najboljši že na klasiki Schwalbe v ponedeljek.

V zaključku sicer razgibane druge etape dirke po Avstraliji je s sprintom prvi začel Impey, ki pa ga je zanesljivo po levi strani ugnal domačin Ewan, ki si je z zmago prikolesaril deset bonifikacijskih sekund in skupno vodstvo. To je bila druga zmaga mladega Avstralca v Stirlingu, kjer je slavil že pred dvema letoma.

"Včeraj se stvari niso odvijale po načrtih, zato smo se po etapi eno uro z moštvom pogovarjali, kaj bi lahko storili bolje," je dejal 25-letni sprinter moštva Lotto Soudal in nadaljeval: "Fantje so opravili odlično nalogo. V zaključek so me pripeljali v izjemnem položaju."

V zadnjem delu preizkušnje je prišlo do padca, v katerega so bili udeleženi favorita za končno zmago Britanec Simon Yates (Mitchelton-Scott) in Avstralec Richie Porte (Trek-Segafredo) ter sprinter Italijan Elia Viviani; vsi so jo odnesli z odrgninami.

Tretje mesto v etapi je zasedel še en domačin Nathan Haas (Cofidis), obeh slovenskih kolesarjev pa ni bilo pri vrhu. Luka Pibernik je z zaostankom štirih minut in 16 sekund zasedel 85. mesto, Domen Novak (oba Bahrain-McLaren) pa je v cilj pripeljal kot 132., in sicer sedem minut in 34 sekund za zmagovalcem.

Avstralec je prevzel tudi majico vodilnega, ki jo je nosil Irec Sam Bennett (Deceuninck - Quick Step), zdaj drugi v skupni razvrstitvi. Tretji je Impey s sekundo zaostanka. Pibernik je 60., Novak pa 128.

V četrtek kolesarje čaka tretja, 131 kilometrov dolga etapa z začetkom v Unleyju ter gorskim ciljem na Paracombu.

Po Avstraliji V novi ekipi takoj do zmage

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.