Sraka Vuković v boj za bron

Foto: Reuters Raša Sraka Vuković Foto: Reuters Raša Sraka Vuković Foto: Reuters Raša Sraka Vuković
Raša Sraka Vuković se bo danes popoldne s Francozinjo Marie Pasquet v repasažu pomerila za bronasto odličje na svetovnem prvenstvu v Parizu. Z bronastim odličjem se je že včeraj okitila Urška Žolnir.
Oglej si celoten članek

Četrti tekmovalni dan svetovnega prvenstva v judu v Parizu bo v popoldanski borbi za bron nastopila Raša Sraka Vuković (do 70 kg), ki je na lanskem SP v Tokiu že osvojila odličje tega leska. Druga današnja slovenska predstavnica Ana Velenšek (do 78 kg) je po dveh zmagah v osmini finala klonila proti Nemki Heide Wollert in ostala brez uvrstitve.

Sraka Vukovićeva, dobitnica dveh bronastih kolajn s svetovnih prvenstev (poleg Tokia še Kairo 2005), je najprej premagala Vietnamko Phuong Trang Tran Thi z iponom (10:0), nato je bila predčasno boljša tudi od Britanke Sally Conway, proti Brazilki Marii Portela pa ji je zadostovala juka (5:0). Za preboj v polfinale se je pomerila z Nizozemko Edith Bosch in padla za ipon. V repasažu za bron se bo spoprijela s Francozinjo Marie Pasquet.

Druga slovenska tekmovalka Ana Velenšek je nastope končala v osmini finala, kjer jo je z vazarijem premagala Nemka Heide Wollert. Velenškova je v uvodnem dvoboju po minuti z iponom ugnala Indijko Jino Devi Chongtham, v drugem krogu pa je bila z juko boljša od Portugalke Yahimo Ramirez.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.