Šport
29 ogledov

Sraka Vuković v boj za bron

Raša Sraka Vuković
1/3
Reuters
Raša Sraka Vuković se bo danes popoldne s Francozinjo Marie Pasquet v repasažu pomerila za bronasto odličje na svetovnem prvenstvu v Parizu. Z bronastim odličjem se je že včeraj okitila Urška Žolnir.

Četrti tekmovalni dan svetovnega prvenstva v judu v Parizu bo v popoldanski borbi za bron nastopila Raša Sraka Vuković (do 70 kg), ki je na lanskem SP v Tokiu že osvojila odličje tega leska. Druga današnja slovenska predstavnica Ana Velenšek (do 78 kg) je po dveh zmagah v osmini finala klonila proti Nemki Heide Wollert in ostala brez uvrstitve.

Sraka Vukovićeva, dobitnica dveh bronastih kolajn s svetovnih prvenstev (poleg Tokia še Kairo 2005), je najprej premagala Vietnamko Phuong Trang Tran Thi z iponom (10:0), nato je bila predčasno boljša tudi od Britanke Sally Conway, proti Brazilki Marii Portela pa ji je zadostovala juka (5:0). Za preboj v polfinale se je pomerila z Nizozemko Edith Bosch in padla za ipon. V repasažu za bron se bo spoprijela s Francozinjo Marie Pasquet.

Druga slovenska tekmovalka Ana Velenšek je nastope končala v osmini finala, kjer jo je z vazarijem premagala Nemka Heide Wollert. Velenškova je v uvodnem dvoboju po minuti z iponom ugnala Indijko Jino Devi Chongtham, v drugem krogu pa je bila z juko boljša od Portugalke Yahimo Ramirez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.