Sramota: Drogbaju in Ebouéju kazen zaradi Mandele

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Reprezentanta Slonokoščene obale Didier Drogba in Emmanuel Eboué, ki skupaj igrata pri turškem Galatasarayu, bosta verjetno kaznovana zaradi izražanja sožalja preminulemu južnoafriškemu voditelju Nelsonu Mandeli.
Oglej si celoten članek

Didier Drogba in Emmanuel Eboué sta na tekmi turškega prvenstva med Galatasarayem in Elazigsporjem pod dresom pokazala majici s posvetili v spomin Nelsonu Mandeli, zaradi kazanja političnih sloganov pa ju po pravilih lige čaka kazen.

Tako sta po tekmi poročala časnika Milliyet in Hurriyet, potem ko je Drogba pod dresom pokazal majico z napisom "Hvala, Madiba," Eboué pa je nosil majico "Počivaj v miru, Nelson Mandela".

Reprezentanta Slonokoščene obale pa žal še zdaleč nista prva, ki ju bo na nogometnih tekmah doletela sramotna kazen zaradi strogih pravil, ki prepovedujejo vsakršne politične in reklamne slogane, z rumenim kartonom in morebitno denarno kaznijo pa je seveda kaznivo tudi dvigovanje in (ali) slačenje dresa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.