Šport > Nogomet
53 ogledov

Sramota: Drogbaju in Ebouéju kazen zaradi Mandele

Mandela AS Roma Fiorentina Serie A Italija liga prvenstvo Reuters
Reprezentanta Slonokoščene obale Didier Drogba in Emmanuel Eboué, ki skupaj igrata pri turškem Galatasarayu, bosta verjetno kaznovana zaradi izražanja sožalja preminulemu južnoafriškemu voditelju Nelsonu Mandeli.

Didier Drogba in Emmanuel Eboué sta na tekmi turškega prvenstva med Galatasarayem in Elazigsporjem pod dresom pokazala majici s posvetili v spomin Nelsonu Mandeli, zaradi kazanja političnih sloganov pa ju po pravilih lige čaka kazen.

Tako sta po tekmi poročala časnika Milliyet in Hurriyet, potem ko je Drogba pod dresom pokazal majico z napisom "Hvala, Madiba," Eboué pa je nosil majico "Počivaj v miru, Nelson Mandela".

Reprezentanta Slonokoščene obale pa žal še zdaleč nista prva, ki ju bo na nogometnih tekmah doletela sramotna kazen zaradi strogih pravil, ki prepovedujejo vsakršne politične in reklamne slogane, z rumenim kartonom in morebitno denarno kaznijo pa je seveda kaznivo tudi dvigovanje in (ali) slačenje dresa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.