Srbi dobili evropski derbi

Foto: Profimedia Nikola Jokić
V štirih skupinah košarkarskega svetovnega prvenstva na Kitajskem je konec prvega skupinskega dela tekmovanja.
Oglej si celoten članek

V drugi del svetovnega prvenstva so se uvrstili Poljaki, Venezuelci, Argentinci, Rusi, Španci, Portoričani, Srbi in Italijani, iz preostalih štirih skupin imajo napredovanje zagotovljeni Avstralci, Litovci, Dominikanci, Brazilci, Francozi in Američani.

V skupini A so imeli Poljaki mesto v drugem skupinskem delu SP zagotovljeno pred današnjo tekmo s Slonokoščeno obalo. Poljska ni ničesar prepuščala naključju, zmagala je še tretjič, tokrat z 80:63. V nadaljevanju prvenstva so se Poljakom pridružili Venezuelci, ki so premagali gostiteljico Kitajsko z 72:59.

V skupini B sta bila potnika med 16 najboljših ekip znana že po dveh krogih. Argentinci in Rusi so se danes udarili za prvo mesto v skupini, to je na koncu pripadlo Argentini, ki je zmagala z 69:61.

SP v košarki Prvo večje presenečenje

Tudi v skupini D je bilo odprto le še vprašanje o prvem mestu. Zanj sta se pomerili Srbija in Italija, zmage so se na koncu veselili Srbi, ki so slavili z 92:77. Prvi igralec tekme je bil Bogdan Bogdanović, ki je tekmo končal z 31 točkami, štirimi skoki ter po petimi asistencami in ukradenimi žogami. Na drugi strani se je izkazal Danilo Gallinari, ki je zbral 26 točk in osem skokov.

Iz skupine C so se naprej uvrstili Španci in Portoričani. Slednji so s 67:64 premagali Tunizijo, junak portoriške zmage je bil Gary Browne s trojko pet sekund pred koncem dvoboja. Španija je bila boljša od Irana 73:65.

Preostale tekme prvega dela bodo v četrtek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.