Srbi domov po golu v predzadnji sekundi

Foto: EPA
Foto: EPA
Gledalci v Krakovu so v skupini A videli pravo dramo, odločitev pa v predzadnji sekundi. Takrat je Dejan Manaskov zadel za 27:27 in napredovanje Makedonije proti Srbiji. Norvežani so z 29:27 ugnali Beloruse, Poljaki z 31:25 Francoze in Hrvati s 37:28 Islandce.
Oglej si celoten članek

Makedonija in Srbija sta bili po dveh krogih EP še brez točk, Francija in Poljska pa s po dvema zmagama in vstopnico za drugi del tekmovanja.

Makedonci in Srbi so bili celotno tekmo povsem skupaj. Dvanajst sekund pred koncem tekme je z igralcem manj zadel Darko Đukić za 27:26, 11 sekund kasneje pa je Dejan Manaskov, z desetimi goli prvi strelec tekme, zadel za izenačenje in pot Makedonije v drugi del prvenstva.

Obračun Francije in Poljske je odločal le o tem, katera ekipa bo napredovala kot prvouvrščena skupine A. Domačini prvenstva so odločno začeli, po 10. minutah vodili s 6:3, po 22. 13:7, v končnici pa so evropski, svetovni in olimpijski prvaki ujeli priključek za nekoliko bolj mirno nadaljevanje tekme. V drugem polčasu bližje kot na dva gola zaostanka niso prišli, Poljaki pa so v končnici prednost povečali tudi na pet golov, kar je bilo več kot dovolj za še tretjo zmago.

V skupini B - po dveh krogih so vse štiri reprezentance imele po dve točki - je v prvi tekmi dneva Norveška strla odpor Belorusije v zadnjih minutah. V 53. je vodila 28:22, Belorusi se še niso predali, vendar jim je zmanjkalo časa. Znova je bil razpoložen Sergej Rutenka z devetimi goli.

Hrvati so takoj na začetku tekme proti Islandiji zagospodarili na igrišču in iz minute v minuto večali prednost. V 15. minuti je bilo 11:2, v 18. 14:4, razlika pa se do konca tekme ni zmanjšala. Hrvati so z zmago pomagali tudi Belorusom, ki so si prav tako priigrali napredovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.