Šport
78 ogledov

Srbi domov po golu v predzadnji sekundi

EP, rokomet, Dejan Manaskov EPA
Gledalci v Krakovu so v skupini A videli pravo dramo, odločitev pa v predzadnji sekundi. Takrat je Dejan Manaskov zadel za 27:27 in napredovanje Makedonije proti Srbiji. Norvežani so z 29:27 ugnali Beloruse, Poljaki z 31:25 Francoze in Hrvati s 37:28 Islandce.

Makedonija in Srbija sta bili po dveh krogih EP še brez točk, Francija in Poljska pa s po dvema zmagama in vstopnico za drugi del tekmovanja.

Makedonci in Srbi so bili celotno tekmo povsem skupaj. Dvanajst sekund pred koncem tekme je z igralcem manj zadel Darko Đukić za 27:26, 11 sekund kasneje pa je Dejan Manaskov, z desetimi goli prvi strelec tekme, zadel za izenačenje in pot Makedonije v drugi del prvenstva.

Obračun Francije in Poljske je odločal le o tem, katera ekipa bo napredovala kot prvouvrščena skupine A. Domačini prvenstva so odločno začeli, po 10. minutah vodili s 6:3, po 22. 13:7, v končnici pa so evropski, svetovni in olimpijski prvaki ujeli priključek za nekoliko bolj mirno nadaljevanje tekme. V drugem polčasu bližje kot na dva gola zaostanka niso prišli, Poljaki pa so v končnici prednost povečali tudi na pet golov, kar je bilo več kot dovolj za še tretjo zmago.

V skupini B - po dveh krogih so vse štiri reprezentance imele po dve točki - je v prvi tekmi dneva Norveška strla odpor Belorusije v zadnjih minutah. V 53. je vodila 28:22, Belorusi se še niso predali, vendar jim je zmanjkalo časa. Znova je bil razpoložen Sergej Rutenka z devetimi goli.

Hrvati so takoj na začetku tekme proti Islandiji zagospodarili na igrišču in iz minute v minuto večali prednost. V 15. minuti je bilo 11:2, v 18. 14:4, razlika pa se do konca tekme ni zmanjšala. Hrvati so z zmago pomagali tudi Belorusom, ki so si prav tako priigrali napredovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.