Srbi ekspresno domov

Foto: Žurnal24 Srbski zvezdnik Milan Gurović si je lahko po porazu z Izraelom, ki jih je poslal
Srbska avantura v Španiji se je končala po vsega treh dneh. Čeprav so bili v tekmi proti Grčji oslabljeni s številnimi odpovedmi in sodniškimi odločitvami, so imeli v tekmi proti Izraelu, ki se je na EP skozi dodatne kvalifikacije uvrstil kot zadnji, možnosti za pot v Madrid.
Oglej si celoten članek

Preprečil jim jo je izraelski krilni igralec Yaniv Green, ki je nasprotniku natresel 26 točk in imel še 12 skokov. Srbija je bolje vstopila v srečanje. Minuto pred koncem prvega dela srečanja so s košem Miloša Teodosiča povedli z 12 točkami prednosti (45 : 33). Tekmo je odločil nešportni prekršek Vuka Radivojevića 20 sekund pred iztekom srečanja, končni izid na semaforju pa je bil 87 : 83 za Izrael.


Dirk Nowitzki sam ni zmogel premagati kolektivnih Litovcev. © AFP

 

Po dveh srečanjih, ko so Nemci pokazali dva obraza – bleda predstava proti Čehom in bleščeča proti Turkom – je bila na vrsti močna Litva, na čelu s povratnikom iz lige NBA Šarunasom Jasukevičiusom . Nemci so po zaostanku ob polčasu za 21 točk razliko vztrajno nižali, vse do rezultata 81:80 za Litvo, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči in časa. Nowitzki je bil ponovno najučinkovitejši. Njegova statistika je 28 točk, devet skokov in dve asistenci. Litva je po treh zmagah prva v skupini in v nadaljevanje s seboj prenaša štiri točke.

Marko Tomas (levo) je v zadnjih sekundah prekinil zmagovito serijo Špancev. © AFP

 
Hrvaška premagala svetovne prvake
Po 28 zaporednih zmagah so Španci izgubili proti Hrvaški. Izbranci Jasmina Repeše so se na veličasten način maščevali za poraz v Beogradu pred dvema letoma. Kakšen zaključek. Španija je pred zadnjo minuto vodila za 5 točk, nato pa so naši južni sosedi z uspešnima metoma izza črte ujeli tekmeca, pri izidu 84 : 82 za Špance pa s trojko Marka Tomasa 3 sekunde pred koncem tekme presenetljivo dosegli drugo zmago na tem prvenstvu. Hrvaška se je zavihtela na vrh skupine B in v Madrid, kjer jo čakajo Izrael, Grčija in Rusija, tako kot Slovenija potuje s štirimi točkami.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.