Šport > Košarka
10 ogledov

Srbi ekspresno domov

Srbski zvezdnik Milan Gurović si je lahko po porazu z Izraelom, ki jih je poslal Žurnal24 main
Srbska avantura v Španiji se je končala po vsega treh dneh. Čeprav so bili v tekmi proti Grčji oslabljeni s številnimi odpovedmi in sodniškimi odločitvami, so imeli v tekmi proti Izraelu, ki se je na EP skozi dodatne kvalifikacije uvrstil kot zadnji, možnosti za pot v Madrid.

Preprečil jim jo je izraelski krilni igralec Yaniv Green, ki je nasprotniku natresel 26 točk in imel še 12 skokov. Srbija je bolje vstopila v srečanje. Minuto pred koncem prvega dela srečanja so s košem Miloša Teodosiča povedli z 12 točkami prednosti (45 : 33). Tekmo je odločil nešportni prekršek Vuka Radivojevića 20 sekund pred iztekom srečanja, končni izid na semaforju pa je bil 87 : 83 za Izrael.


Dirk Nowitzki sam ni zmogel premagati kolektivnih Litovcev. © AFP

 

Po dveh srečanjih, ko so Nemci pokazali dva obraza – bleda predstava proti Čehom in bleščeča proti Turkom – je bila na vrsti močna Litva, na čelu s povratnikom iz lige NBA Šarunasom Jasukevičiusom . Nemci so po zaostanku ob polčasu za 21 točk razliko vztrajno nižali, vse do rezultata 81:80 za Litvo, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči in časa. Nowitzki je bil ponovno najučinkovitejši. Njegova statistika je 28 točk, devet skokov in dve asistenci. Litva je po treh zmagah prva v skupini in v nadaljevanje s seboj prenaša štiri točke.

Marko Tomas (levo) je v zadnjih sekundah prekinil zmagovito serijo Špancev. © AFP

 
Hrvaška premagala svetovne prvake
Po 28 zaporednih zmagah so Španci izgubili proti Hrvaški. Izbranci Jasmina Repeše so se na veličasten način maščevali za poraz v Beogradu pred dvema letoma. Kakšen zaključek. Španija je pred zadnjo minuto vodila za 5 točk, nato pa so naši južni sosedi z uspešnima metoma izza črte ujeli tekmeca, pri izidu 84 : 82 za Špance pa s trojko Marka Tomasa 3 sekunde pred koncem tekme presenetljivo dosegli drugo zmago na tem prvenstvu. Hrvaška se je zavihtela na vrh skupine B in v Madrid, kjer jo čakajo Izrael, Grčija in Rusija, tako kot Slovenija potuje s štirimi točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.