Srbi so se sprijaznili s kaznijo

Foto: Reuters Ivan Bogdanov je bil med izgredi najbolj dejaven. (Foto: Reuters)
Srbi so se sprijaznili s kaznijo, ki jim jo je zaradi divjanja njenih navijačev (prednjačil je 28-letni Ivan Bogdanov alias "Črni mož") na kvalifikacijski tekmi za Euro 2012 proti Italiji naložila Uefa.
Oglej si celoten članek
Terzić se je predal
Upravi srbske kriminalistične policije se je v četrtek po več kot dveh letih bega predal Zvezdan Terzić, nekdanji predsednik Srbske nogometne zveze (FSS). Policija je za njim razposlala tiralico, ker so ga obtožili, da si je pri prodaji treh igralcev OFK Beograda, pri katerem je bil direktor, nezakonito prisvojil štiri milijone evrov.

Srbska nogometna zveza (FSS) se ne bo pritožila na kazen Evropske nogometne zveze (Uefa), ki jo je zaradi neredov pred neodigrano tekmo z Italijo dobila reprezentanca. Kot poroča dnevnik Večerne novosti, se vodstvo zveze boji, da bi ji v primeru pritožbe kazen celo zvišali. Uefa je Srbijo kaznovala s porazom 0:3 za zeleno mizo, plačilom 100.000 evrov ter igranjem ene tekme (pogojno še ene) brez gledalcev.

"V sredo smo dobili točno obrazložitev kazni, še danes pa imamo možnost pritožiti se," je dejal generalni sekretar zveze Zoran Laković, ki novice, da se ne bodo pritožili, ni hotel potrditi, izognil se je kakršnimkoli komentarjem.

A kot poročajo Večerne novosti, se FSS ne bo pritožila, čeprav meni, da je kazen prestroga. Toda pritožbo ocenjuje kot nekoristno, saj naj bi bila kazen celo nižja od tiste, ki so jo pri Uefi sprva načrtovali.

Kosovo (še) ne more v kvalifikacije
Delegacija Nogometne zveze Kosova s predsednikom Fadilom Vokrijem na čelu je obiskala sedež Mednarodne nogometne zveze (Fifa), kjer je izrazila željo, da njihova reprezentanca nastopi v kvalifikacijah za naslednje svetovno prvenstvo. A za zdaj so dobili negativen odgovor, saj morajo Kosovo najprej sprejeti Združeni narodi. "Kosovo bo postal član Fife, ko ga bo priznala večina članic Združenih narodov," je dejal Jerome Valcke, generalni sekretar Fife.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.