Srbi znoreli: "Federer laže, da bi ponižal Đokovića"

Foto: Epa
Foto: Epa
Srbski mediji so se ostro odzvali na zavajajoče izjave švicarskega tenisača.
Oglej si celoten članek

"Sramoten izpad Federerja: govoril je o Đokoviću in se debelo zlagal, da bi ga ponižal. Neverjetno, kaj je izjavil," so za dramatičen uvod v prispevek poskrbeli novinarji srbskega Kurirja.

In kaj jih je tako razjezilo?

Foto: Epa đoković medvedev Federer je v pogovoru za Eurosport komentiral spodleteli poskus Novaka Đokovića, da bi postal prvi tenisač po več kot pol stoletja, ki bi v eni sezoni osvojil vse štiri turnirje za grand slam. Srbski zvezdnik je v letu 2021 slavil v Melbournu, Parizu in Londonu, preden mu je zgodovinski trenutek v New Yorku odrekel Danil Medvedjev.

"Lepo je bilo videti Đokovića v finalu OP ZDA, kjer je imel priložnost izenačiti koledarski grand slam Roda Laverja. Mislim, da je to dosegljivo in da se bo v prihodnosti spet zgodilo," je dejal Federer, nato pa izzval bes srbske javnosti, ko je poskušal v Đokovićevo zgodbo vključiti sebe in Rafaela Nadala.

"Đoković, jaz in Nadal smo bilo zelo blizu. Težko je, a ni nemogoče. Potrebna je moč, vztrajnost in malo sreče," je dodal.

Kurir: "Niti blizu!"

"Realnost še zdaleč ni takšna, Švicar pa je, milo rečeno, govoril neresnico," piše Kurir.

Federer je trikrat v karieri (2004, 2006, 2007) osvojil po tri grand slame v sezoni, vendar se ni nikoli spogledoval s koledarskim grand slamom. V vseh treh primerih je bil poražen na drugem velikem turnirju sezone (OP Francije), medtem ko edinega leta, ko je slavil v Parizu (2009), ni zmagal v Avstraliji.

Nadal je tri grand slame v sezoni osvojil samo leta 2010, a je priložnost za koledarski grand slam zapravil že januarja s porazom v Melbournu.

"Tako Federer kot Nadal sta osvojila po tri grand slame v sezoni, vendar nista bila niti blizu koledarskemu grand slamu, ker nista nikoli osvojila prvih treh, niti prvih dveh," še piše Kurir.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.