Šport
7137 ogledov

Srbi znoreli: "Federer laže, da bi ponižal Đokovića"

đoković federer Epa
Srbski mediji so se ostro odzvali na zavajajoče izjave švicarskega tenisača.

"Sramoten izpad Federerja: govoril je o Đokoviću in se debelo zlagal, da bi ga ponižal. Neverjetno, kaj je izjavil," so za dramatičen uvod v prispevek poskrbeli novinarji srbskega Kurirja.

In kaj jih je tako razjezilo?

đoković medvedev | Avtor: Epa Epa
Federer je v pogovoru za Eurosport komentiral spodleteli poskus Novaka Đokovića, da bi postal prvi tenisač po več kot pol stoletja, ki bi v eni sezoni osvojil vse štiri turnirje za grand slam. Srbski zvezdnik je v letu 2021 slavil v Melbournu, Parizu in Londonu, preden mu je zgodovinski trenutek v New Yorku odrekel Danil Medvedjev.

"Lepo je bilo videti Đokovića v finalu OP ZDA, kjer je imel priložnost izenačiti koledarski grand slam Roda Laverja. Mislim, da je to dosegljivo in da se bo v prihodnosti spet zgodilo," je dejal Federer, nato pa izzval bes srbske javnosti, ko je poskušal v Đokovićevo zgodbo vključiti sebe in Rafaela Nadala.

"Đoković, jaz in Nadal smo bilo zelo blizu. Težko je, a ni nemogoče. Potrebna je moč, vztrajnost in malo sreče," je dodal.

Kurir: "Niti blizu!"

"Realnost še zdaleč ni takšna, Švicar pa je, milo rečeno, govoril neresnico," piše Kurir.

Federer je trikrat v karieri (2004, 2006, 2007) osvojil po tri grand slame v sezoni, vendar se ni nikoli spogledoval s koledarskim grand slamom. V vseh treh primerih je bil poražen na drugem velikem turnirju sezone (OP Francije), medtem ko edinega leta, ko je slavil v Parizu (2009), ni zmagal v Avstraliji.

Nadal je tri grand slame v sezoni osvojil samo leta 2010, a je priložnost za koledarski grand slam zapravil že januarja s porazom v Melbournu.

"Tako Federer kot Nadal sta osvojila po tri grand slame v sezoni, vendar nista bila niti blizu koledarskemu grand slamu, ker nista nikoli osvojila prvih treh, niti prvih dveh," še piše Kurir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.