Srebotnikova brez naslova v Dohi

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovensko-ruska teniška naveza Katarina Srebotnik/Nadja Petrova je izgubila finale 2,3 milijona dolarjev vrednega turnirja v Dohi. V finalu sta morali priznati premoč vodilni dvojici na svetu, Italijankama Sari Errani in Roberti Vinci, ki je zmagala z 10:6 v hitropoteznem tretjem nizu.
Oglej si celoten članek

Enaintridesetletna Velenjčanka tako ostaja pri enaintridesetih naslovih med dvojicami na turnirjih WTA, uvrstitev v finale, drugič letos, potem ko sta s Petrovo zmagali že v Sydneyju, pa je dokaz, da je Srebotnikova po slabi lanski sezoni, v kateri je zamenjala dve partnerki, našla odlično soigralko. Leto mlajša Nadja Petrova zaseda 12. mesto na svetu med posameznicami in peto med dvojicami. Srebotnikova je bila pred turnirjem v Dohi petnajsta na lestvici WTA, z novimi 620 točkami pa se bo povzpela za dve ali tri mesta.

Errani in Vinci sta v finalu dosegli štirinajsto zaporedno zmago. Šest sta jih potrebovali za slavje na odprtem prvenstvu Avstralije, tri za naslov v Parizu, enkrat sta vmes slavili v pokalu Fed, ta teden pa sta premagali vse štiri tekmice, vključno z drugima nosilkama v finalu z 2:6, 6:3 in 10:6.

WTA Doha, finale:

Sara Errani/Roberta Vinci (Ita/1) : Katarina Srebotnik/Nadja Petrova (Slo/Rus/2) 2:6, 6:3, 10:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.