Šport
24 ogledov

Srebotnikova brez naslova v Dohi

katarina srebotnik EPA
Slovensko-ruska teniška naveza Katarina Srebotnik/Nadja Petrova je izgubila finale 2,3 milijona dolarjev vrednega turnirja v Dohi. V finalu sta morali priznati premoč vodilni dvojici na svetu, Italijankama Sari Errani in Roberti Vinci, ki je zmagala z 10:6 v hitropoteznem tretjem nizu.

Enaintridesetletna Velenjčanka tako ostaja pri enaintridesetih naslovih med dvojicami na turnirjih WTA, uvrstitev v finale, drugič letos, potem ko sta s Petrovo zmagali že v Sydneyju, pa je dokaz, da je Srebotnikova po slabi lanski sezoni, v kateri je zamenjala dve partnerki, našla odlično soigralko. Leto mlajša Nadja Petrova zaseda 12. mesto na svetu med posameznicami in peto med dvojicami. Srebotnikova je bila pred turnirjem v Dohi petnajsta na lestvici WTA, z novimi 620 točkami pa se bo povzpela za dve ali tri mesta.

Errani in Vinci sta v finalu dosegli štirinajsto zaporedno zmago. Šest sta jih potrebovali za slavje na odprtem prvenstvu Avstralije, tri za naslov v Parizu, enkrat sta vmes slavili v pokalu Fed, ta teden pa sta premagali vse štiri tekmice, vključno z drugima nosilkama v finalu z 2:6, 6:3 in 10:6.

WTA Doha, finale:

Sara Errani/Roberta Vinci (Ita/1) : Katarina Srebotnik/Nadja Petrova (Slo/Rus/2) 2:6, 6:3, 10:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.