Srebotnikova brez težav

Foto: Žurnal24 Srebotnikovo čaka še nastop v dvojicah. (Foto: Reuters)
Katarina Srebotnik je po uspešno opravljeni nalogi v igri dvojic v drugo kolo turnirja v Zürichu napredovala še med posameznicami. S 6:3 in 6:3 je bila boljša od Švicarke Timee Bacsinszky.
Oglej si celoten članek
 

Zürich (WTA), 1. kolo

N. Petrova (RUS) : F. Pennetta (ITA) 1:6, 1:6
S. Arvidsson (ŠVE) : S. Bammer (AVT) 0:6, 7:5, 6:4
K. Srebotnik (SLO) : T. Bacsinszky (ŠVI) 6:3, 6:3
M. Kirilenko (RUS) : F. Schiavone (ITA) 3:6, 5:7
2. kolo
A. Bondarenko (UKR) : V. Williams (ZDA, 3) 3:6, 4:6

Katarina Srebotnik, ki je bila v dvoboju z domačinko Timeo Bacsinszky favoritinja, je vlogo upravičila. Švicarka, ki ji je nastop na domačem turnirju prineslo posebno povabilo, je bila s Srebotnikovo izenačena le na samem začetku, nato pa so prevladale izkušnje Velenjčanke. Oseminštirideseti igralki sveta je v prvem nizu oddala le tri igre. Drugi niz se je končal z enakim rezultatom kot prvi – 6:3. Sicer se je na trenutke Švicarka dobro upirala, a kaj več od izenačenja ji ni uspelo iztržiti. Srebotnikova si je tako po uri in pol igre zagotovila mesto v drugem kolu, kjer se bo pomerila s peto nosilko, Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Poljska naveza JansRosolska Srebotnikovo skupaj z Ai Sugijamo čaka tudi v igri dvojic.

Že pred zmago Katarine Srebotnik so si mesto v nadaljnjem tekmovanju zagotovile še Italijanka  Flavia Pennetta, ki je visoko s 6:1 in 6:1 ugnala Nadjo Petrovo, kvalifikantka Sofia Arvidsson iz Švedske, medtem ko si je tretja nosilka Venus Williams že priigrala tretje kolo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.