Šport
0 ogledov

Srebotnikova brez težav

Srebotnikovo čaka še nastop v dvojicah. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Katarina Srebotnik je po uspešno opravljeni nalogi v igri dvojic v drugo kolo turnirja v Zürichu napredovala še med posameznicami. S 6:3 in 6:3 je bila boljša od Švicarke Timee Bacsinszky.
 

Zürich (WTA), 1. kolo

N. Petrova (RUS) : F. Pennetta (ITA) 1:6, 1:6
S. Arvidsson (ŠVE) : S. Bammer (AVT) 0:6, 7:5, 6:4
K. Srebotnik (SLO) : T. Bacsinszky (ŠVI) 6:3, 6:3
M. Kirilenko (RUS) : F. Schiavone (ITA) 3:6, 5:7
2. kolo
A. Bondarenko (UKR) : V. Williams (ZDA, 3) 3:6, 4:6

Katarina Srebotnik, ki je bila v dvoboju z domačinko Timeo Bacsinszky favoritinja, je vlogo upravičila. Švicarka, ki ji je nastop na domačem turnirju prineslo posebno povabilo, je bila s Srebotnikovo izenačena le na samem začetku, nato pa so prevladale izkušnje Velenjčanke. Oseminštirideseti igralki sveta je v prvem nizu oddala le tri igre. Drugi niz se je končal z enakim rezultatom kot prvi – 6:3. Sicer se je na trenutke Švicarka dobro upirala, a kaj več od izenačenja ji ni uspelo iztržiti. Srebotnikova si je tako po uri in pol igre zagotovila mesto v drugem kolu, kjer se bo pomerila s peto nosilko, Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Poljska naveza JansRosolska Srebotnikovo skupaj z Ai Sugijamo čaka tudi v igri dvojic.

Že pred zmago Katarine Srebotnik so si mesto v nadaljnjem tekmovanju zagotovile še Italijanka  Flavia Pennetta, ki je visoko s 6:1 in 6:1 ugnala Nadjo Petrovo, kvalifikantka Sofia Arvidsson iz Švedske, medtem ko si je tretja nosilka Venus Williams že priigrala tretje kolo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.