Srebotnikova uspešna v dvojicah

Foto: Žurnal24 Katarina Srebotnik in Ai Sugijama sta se brez težav uvrstili v drugi krog.
Katarina Srebotnik in Japonka Ai Sugijama sta se v dvojicah zanesljivo uvrstili v drugi krog odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.
Oglej si celoten članek
Katarina Srebotnik in Ai Sugijama sta kot tretji nosilki s 6 : 0 in 6 : 1 ugnali kitajski par Chunmei Ji in Shengnan Sun. V naslednjem krogu se bosta srečali z Nizozemko Michaello Krajicek in Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

Katarina Srebotnik letos v New Yorku brani uvrstitev v finale med pari, kjer je lani igrala z Rusinjo Dinaro Safino, v finalu pa sta izgubili proti Francozinji Nathalie Dechy in Rusinji Veri Zvonarjevi. Velenjčanka v ZDA tokrat ne bo nastopila med mešanimi pari, saj bo njen partner, Srb Nenad Zimonjić, igral v paru z Američanko Liso Raymond.

Brez presenečenj
Tretji dan OP ZDA je sicer minil brez večjih presenečenj. V tretji krog sta se gladko uvrstila prva nosilca v konkurenci posameznikov in posameznic. Švicar Roger Federer je premagal Paula Capdevillea iz Čila s 6 : 1, 6 : 4 in 6 : 4, Belgijka Justine Henin pa je bila boljša od Bolgarke Cvetane Pironkove s 6 : 4 in 6 : 0.

Prvi nosilec Roger Federer © AFP

 
V moški konkurenci velja omeniti, da je Španec Rafael Nadal prepustil niz Avstralcu Alunu Jonesu (7:5, 3:6, 6:4, 6:1). Od nadaljevanja se je že poslovil sedmopostavljeni igralec, Čilenec Fernando Gonzales. V maratonskem dvoboju ga je premagal 22-letni Rus Teimuraz Gabašvili (6:4, 6:1, 3:6, 5:7, 6:4).


Pri ženskah sta bili v drugem krogu uspešni obe predstavnici Srbije. Jelena Janković (3.) je odpravila Belorusinjo Olgo Govorcovo s 6 : 2 in 6 : 2, Ana Ivanović pa ni imela težav s Francozinjo Aravane Rezai (6:3, 6:1). Po pričakovanjih so napredovale tudi Francozinja Marion Bartoli, Rusinja Elena Dementjeva in sestri Williams.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.