Šport
9 ogledov

Srebotnikova uspešna v dvojicah

Katarina Srebotnik in Ai Sugijama sta se brez težav uvrstili v drugi krog. Žurnal24 main
Katarina Srebotnik in Japonka Ai Sugijama sta se v dvojicah zanesljivo uvrstili v drugi krog odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.
Katarina Srebotnik in Ai Sugijama sta kot tretji nosilki s 6 : 0 in 6 : 1 ugnali kitajski par Chunmei Ji in Shengnan Sun. V naslednjem krogu se bosta srečali z Nizozemko Michaello Krajicek in Poljakinjo Agnieszko Radwansko.

Katarina Srebotnik letos v New Yorku brani uvrstitev v finale med pari, kjer je lani igrala z Rusinjo Dinaro Safino, v finalu pa sta izgubili proti Francozinji Nathalie Dechy in Rusinji Veri Zvonarjevi. Velenjčanka v ZDA tokrat ne bo nastopila med mešanimi pari, saj bo njen partner, Srb Nenad Zimonjić, igral v paru z Američanko Liso Raymond.

Brez presenečenj
Tretji dan OP ZDA je sicer minil brez večjih presenečenj. V tretji krog sta se gladko uvrstila prva nosilca v konkurenci posameznikov in posameznic. Švicar Roger Federer je premagal Paula Capdevillea iz Čila s 6 : 1, 6 : 4 in 6 : 4, Belgijka Justine Henin pa je bila boljša od Bolgarke Cvetane Pironkove s 6 : 4 in 6 : 0.

Prvi nosilec Roger Federer © AFP

 
V moški konkurenci velja omeniti, da je Španec Rafael Nadal prepustil niz Avstralcu Alunu Jonesu (7:5, 3:6, 6:4, 6:1). Od nadaljevanja se je že poslovil sedmopostavljeni igralec, Čilenec Fernando Gonzales. V maratonskem dvoboju ga je premagal 22-letni Rus Teimuraz Gabašvili (6:4, 6:1, 3:6, 5:7, 6:4).


Pri ženskah sta bili v drugem krogu uspešni obe predstavnici Srbije. Jelena Janković (3.) je odpravila Belorusinjo Olgo Govorcovo s 6 : 2 in 6 : 2, Ana Ivanović pa ni imela težav s Francozinjo Aravane Rezai (6:3, 6:1). Po pričakovanjih so napredovale tudi Francozinja Marion Bartoli, Rusinja Elena Dementjeva in sestri Williams.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.