Srebotnikovi šesti naslov sezone

Foto: EPA
Foto: EPA
Velenjčanka Katarina Srebotnik je v paru s Kveto Peschke v Pekingu slavila že letošnjo šesto zmago med dvojicami. Zelo uspešna slovensko-češka kombinacija je v finalu z 2:0 v nizih ugnala Giselo Dulko in Flavio Pennetto.
Oglej si celoten članek
Velenjčanka Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke zmagovalka močnega teniškega turnirja WTA v Pekingu z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev. Zelo uspešna slovensko-češka naveza je v sobotnem finalu gladko po dveh nizih premagala argentinsko-italijansko kombinacijo Gisela Dulko in Flavia Pennetta.

Tridesetletna Velenjčanka je v tem letu s češko soigralko osvojila šest turnirjev. Priigrali sta si najbolj ugledno lovoriko v dvojicah na odprtem teniškem prvenstvu Anglije v Wimbledonu, osvojili pa sta še turnirje v Aucklandu, Dohi, Eastbournu, Carlsbadu in zdaj še v Pekingu.

V paru s Peschkejevo, s katero sta bili prvi nosilki turnirja, sta v finalu po uri in skoraj 26 minutah brez oddanega niza, 6:3, 6:4, premagali tretji nosilki Dulkovo in Pennetto, ki sta v polfinalu dvojic izločili drugi nosilki, ameriško navezo Liezel Huber in Lisa Raymond. Zmagovalki turnirja si bosta z osvojeno lovoriko razdelili tudi 266.000 ameriških dolarjev nagrade.

Srebotnikova je tako daleč najuspešnejša Slovenka na tem bogatem turnirju v kitajski prestolnici. Polona Hercog je nastope v posamični konkurenci končala v drugem kolu, Grega Žemlja pa že na začetku. Andreja Klepač pa je tako kot Srebotnikova igrala samo v konkurenci dvojic in se v paru z Avstralko slovaškega rodu Jarmilo Gajdošovo prebila do osmine finala.


Peking, WTA, finale, dvojice:

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) : Gisela Dulka/Flavia Pennetta (Arg/Ita/3) 6:3, 6:4

Polfinale:

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) : Vania King/Jaroslava Švedova (ZDA/Kaz) 6:4, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.