Sredinci nekdanjemu članu

Foto: Žurnal24 Obe petkovi tekmi je odločil podaljšek. (Foto: Reuters)
Kot zadnji so končnico lige NHL začeli še Blackhawks in Predators. Dva zadetka je dal J. P. Dumont, ki pa ni več ljubljenec občinstva v Chicagu, ki je tako obnemelo, ko je nasprotnik zmagal 4:1.
Oglej si celoten članek

Anže Kopitar drugo tekmo Los Angeles Kingsov z Vancouver Canucksih po porazu v podaljšku prve igra v noči na nedeljo.

Na prvih tekmah prvega kola končnice lige NHL osmoljena favorizirana moštva se vračajo v igro. New Jersey Devils so v noči na soboto Philadelphio Flyers premagali 5:3 in izid v zmagah izenačili na 1:1. To isto je uspelo Detroit Red Wingsom, ki so na drugi tekmi Phoenix Coyotes premagali s 7:4. Za izenačenje na 1:1 je poskrbel tudi s prve tekme razočarani zvezdnik Pittsburgh Penguinsov, Sidney Crosby. Dosegel je gol, podal za zmagoviti gol in zaustavil poizkus nasprotnika za zmago. Ottawa Senators so pet minut pred koncem srečanja padli z 2:1.

San Jose Sharks so petkrat zaostajali, a v podaljšku s 6:5 premagali Colorado Avalanche. Izid v zmagah je 1:1.

Medtem sta ekipi Chicago Blackwhawksov in Nashville Predatorsov končnico šele začeli. Z 52 zmagami iz rednega dela so hokejisti iz Chicaga veliki favoriti, a so na prvi tekmi pogoreli po vrsti lastnik napak: zapravljene priložnosti za gole, izgubljeni ploščki, slabe podaje … 22.256 navijačev Hawksov je obnemelo, ko je bilo po 60 minutah na semaforju 1:4. Udarec je bil še hujši, ko je za vodstvo v seriji 1:0 dvakrat zadel nekdanji član Chicaga J. P. Dumont.

Liga NHL, 1. kolo končnice, tekme 16. 4.:

Vzhod:
Pittburgh Penguins : Ottawa Senators 2:1 /1:1/
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 5:3 / 1:1/

Zahod:
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 1:4 /0:1/
Phoenix Coyotes : Detroit Red Wings 4:7 /1:1/
San Jose Sharks : Colorado Avalanche 6:5 (po podaljšku) /1:1/

*v poševnicah je izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.