Šport
17 ogledov

Sredinci nekdanjemu članu

Obe petkovi tekmi je odločil podaljšek. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kot zadnji so končnico lige NHL začeli še Blackhawks in Predators. Dva zadetka je dal J. P. Dumont, ki pa ni več ljubljenec občinstva v Chicagu, ki je tako obnemelo, ko je nasprotnik zmagal 4:1.

Anže Kopitar drugo tekmo Los Angeles Kingsov z Vancouver Canucksih po porazu v podaljšku prve igra v noči na nedeljo.

Na prvih tekmah prvega kola končnice lige NHL osmoljena favorizirana moštva se vračajo v igro. New Jersey Devils so v noči na soboto Philadelphio Flyers premagali 5:3 in izid v zmagah izenačili na 1:1. To isto je uspelo Detroit Red Wingsom, ki so na drugi tekmi Phoenix Coyotes premagali s 7:4. Za izenačenje na 1:1 je poskrbel tudi s prve tekme razočarani zvezdnik Pittsburgh Penguinsov, Sidney Crosby. Dosegel je gol, podal za zmagoviti gol in zaustavil poizkus nasprotnika za zmago. Ottawa Senators so pet minut pred koncem srečanja padli z 2:1.

San Jose Sharks so petkrat zaostajali, a v podaljšku s 6:5 premagali Colorado Avalanche. Izid v zmagah je 1:1.

Medtem sta ekipi Chicago Blackwhawksov in Nashville Predatorsov končnico šele začeli. Z 52 zmagami iz rednega dela so hokejisti iz Chicaga veliki favoriti, a so na prvi tekmi pogoreli po vrsti lastnik napak: zapravljene priložnosti za gole, izgubljeni ploščki, slabe podaje … 22.256 navijačev Hawksov je obnemelo, ko je bilo po 60 minutah na semaforju 1:4. Udarec je bil še hujši, ko je za vodstvo v seriji 1:0 dvakrat zadel nekdanji član Chicaga J. P. Dumont.

Liga NHL, 1. kolo končnice, tekme 16. 4.:

Vzhod:
Pittburgh Penguins : Ottawa Senators 2:1 /1:1/
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 5:3 / 1:1/

Zahod:
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 1:4 /0:1/
Phoenix Coyotes : Detroit Red Wings 4:7 /1:1/
San Jose Sharks : Colorado Avalanche 6:5 (po podaljšku) /1:1/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.