Štangelj z Liquigasom najhitrejši

Foto: Žurnal24 Kolesarji Liquigasa so odlično odpeljali moštveni kronometer.
V soboto se je z moštvenim kronometrom začela 63. dirka po Španiji. Uvodni kronometer so najbolje odpeljali kolesarji Liquigasa, za katere vozi tudi Slovenec Gorazd Štangelj.
Oglej si celoten članek
 

Poglejte še

Pred začetkom Vuelte

Kolesarska ekipa Liquigas, za katero vozi tudi Slovenec Gorazd Štangelj, je bila najhitrejša na uvodni preizkušnji letošnje dirke po Španiji. Uvodni kronometer 63. Vuelte je v okolici Granade kolesarje popeljal na 7,7 kilometra, najboljše pa so se v moštveni vožnji na čas znašli člani italijanske ekipe. Liguigas si je na kratki progi v času 8:21 s svojimi kolesarji pred drugouvrščenim španskim moštvom Euskaltel-Euskadi prikolesaril osem sekund prednosti. Astana, kjer kolesari tudi prvi favorit za končno zmago Španec Alberto Contador, je bila danes zgolj povprečna in je preizkušnjo končala na devetem mestu.

Nedeljska druga etapa bo kolesarje popeljala iz Granade v Jaen, premagati pa bo potrebno 167,3 kilometra. Na dirki sodeluje 170 kolesarjev, dirka po Španiji pa se bo 21. septembra končala v Madridu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.