Šport
12 ogledov

Štangelj z Liquigasom najhitrejši

Kolesarji Liquigasa so odlično odpeljali moštveni kronometer. Žurnal24 main
V soboto se je z moštvenim kronometrom začela 63. dirka po Španiji. Uvodni kronometer so najbolje odpeljali kolesarji Liquigasa, za katere vozi tudi Slovenec Gorazd Štangelj.
 

Poglejte še

Pred začetkom Vuelte

Kolesarska ekipa Liquigas, za katero vozi tudi Slovenec Gorazd Štangelj, je bila najhitrejša na uvodni preizkušnji letošnje dirke po Španiji. Uvodni kronometer 63. Vuelte je v okolici Granade kolesarje popeljal na 7,7 kilometra, najboljše pa so se v moštveni vožnji na čas znašli člani italijanske ekipe. Liguigas si je na kratki progi v času 8:21 s svojimi kolesarji pred drugouvrščenim španskim moštvom Euskaltel-Euskadi prikolesaril osem sekund prednosti. Astana, kjer kolesari tudi prvi favorit za končno zmago Španec Alberto Contador, je bila danes zgolj povprečna in je preizkušnjo končala na devetem mestu.

Nedeljska druga etapa bo kolesarje popeljala iz Granade v Jaen, premagati pa bo potrebno 167,3 kilometra. Na dirki sodeluje 170 kolesarjev, dirka po Španiji pa se bo 21. septembra končala v Madridu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.