Stanovnik pridobil sedem mest

Foto: Žurnal24 Stanovnik je začel bolj previdno, zdaj pa pridobiva iz etape v etapo. (Foto: Mai
Portugalec Ruben Faria (KTM) je zmagovalec šeste etape vzdržljivostnega relija Dakar med motociklisti. Edini slovenski predstavnik Miran Stanovnik (KTM) je bil tokrat 23. Skupno je 21.
Oglej si celoten članek

Po etapi med Iquiquejem in Arico v Čilu je skupno vodstvo med motoristi obdržal Španec Marc Coma (KTM). Etapo je dobil Portugalec Ruben Faria (KTM). Skupno je 21. Zmagovalcu šeste etape se je najbolj približal njegov rojak Helder Rodrigues (Yamaha), ki je na koncu zaostal le 50 sekund. Francoz Cyril Despres je zaostal skoraj štiri minute, Coma pa pet in 20 sekund.

V skupnem seštevku ima Coma 8.48 minute prednosti pred Francozom, Stanovnik, tokrat 23., pa je napredoval na 21. mesto (+ 3:17:35).

Pri avtomobilistih, ki so prav tako vozili na skupno 721 km dolgi etapi in na 456 km hitrostne preizkušnje, je Carlos Sainz le za devet sekund ugnal moštvenega sotekmovalca pri Volkswagnu Nasserja Al-Attiyaha. Smolo je imel Stephane Peterhansel (BMW), saj je zaradi več okvar in praznih pnevmatik izgubil 12 minut v primerjavi s Špancem. Sainz ima zdaj pred katarskim kolegom dve minuti in 42 sekund naskoka v skupnem seštevku, Peterhansel pa je z drugega mesta padel na tretje z zaostankom skoraj 15 minut. Že pol ure pa zaostaja Giniel de Villiers z drugim BMW-jem.

V soboto bo na Dakarju edini prost dan na letošnji dirki, v nedeljo pa se bo reli nadaljeval z etapo med Arico in Antofagasto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.