Šport
31 ogledov

Stanovnik pridobil sedem mest

Stanovnik je začel bolj previdno, zdaj pa pridobiva iz etape v etapo. (Foto: Mai Žurnal24 main
Portugalec Ruben Faria (KTM) je zmagovalec šeste etape vzdržljivostnega relija Dakar med motociklisti. Edini slovenski predstavnik Miran Stanovnik (KTM) je bil tokrat 23. Skupno je 21.

Po etapi med Iquiquejem in Arico v Čilu je skupno vodstvo med motoristi obdržal Španec Marc Coma (KTM). Etapo je dobil Portugalec Ruben Faria (KTM). Skupno je 21. Zmagovalcu šeste etape se je najbolj približal njegov rojak Helder Rodrigues (Yamaha), ki je na koncu zaostal le 50 sekund. Francoz Cyril Despres je zaostal skoraj štiri minute, Coma pa pet in 20 sekund.

V skupnem seštevku ima Coma 8.48 minute prednosti pred Francozom, Stanovnik, tokrat 23., pa je napredoval na 21. mesto (+ 3:17:35).

Pri avtomobilistih, ki so prav tako vozili na skupno 721 km dolgi etapi in na 456 km hitrostne preizkušnje, je Carlos Sainz le za devet sekund ugnal moštvenega sotekmovalca pri Volkswagnu Nasserja Al-Attiyaha. Smolo je imel Stephane Peterhansel (BMW), saj je zaradi več okvar in praznih pnevmatik izgubil 12 minut v primerjavi s Špancem. Sainz ima zdaj pred katarskim kolegom dve minuti in 42 sekund naskoka v skupnem seštevku, Peterhansel pa je z drugega mesta padel na tretje z zaostankom skoraj 15 minut. Že pol ure pa zaostaja Giniel de Villiers z drugim BMW-jem.

V soboto bo na Dakarju edini prost dan na letošnji dirki, v nedeljo pa se bo reli nadaljeval z etapo med Arico in Antofagasto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.