Stanovnik zadovoljen s prikazanim

Foto: Žurnal24 Miran Stanovnik je uvrščen na skupno 14. mesto.
Miran Stanovnik je v šesti etapi prvega centralnoevropskega relija zasedel 19. mesto. V skupni razvrstitvi je sicer 14. Med motoristi je zmagal Cyril Despres.
Oglej si celoten članek

Šesta, predzadnja etapa prvega centralnoevropskega relija v dolžini 317 kilometrov je v madžarskem Veszpremu potekala popolnoma enako kot predhodna etapa, zato o kaki zahtevni navigaciji ni bilo ne duha ne sluha. Miran Stanovnik je bil s svojo vožnjo in 19. mestom zadovoljen, skupno pa je 14.

"Na tej etapi so bili v prednosti vsi z lažjimi motocikli in specialisti za motokros, saj na vseh 157 kilometrih prve in 54 kilometrih druge hitrostne preizkušnje ni bilo niti ene same navigacijsko zahtevne točke. Če mi bo v soboto uspelo odpeljati v podobnem tempu, bom z izkupičkom relija zelo zadovoljen," je po preizkušnji dejal Stanovnik. Med motoristi je sicer zmagal Cyril Despres, medtem ko David Casteu še naprej vodi v skupni razvrstitvi. Oba Francoza vozita na motociklih znamke KTM.

Med avtomobilisti je prišlo do preobrata v samem vrhu. "El Matador" Carlos Sainz ima pred sobotno, 197 kilometrov dolgo etapo, ki se bo končala v kraju Balatonfüred, pičlih 18 sekund prednosti pred Stephanom Peterhanslom. Na 155-kilometrski hitrostni preizkušnji, ki bo pravzaprav "obrnjena" današnja preizkušnja, se bo tako pri motociklih kot pri avtomobilistih odločil prvi centralnoevropski reli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.