Šport
0 ogledov

Stanovnik zadovoljen s prikazanim

Miran Stanovnik je uvrščen na skupno 14. mesto. Žurnal24 main
Miran Stanovnik je v šesti etapi prvega centralnoevropskega relija zasedel 19. mesto. V skupni razvrstitvi je sicer 14. Med motoristi je zmagal Cyril Despres.

Šesta, predzadnja etapa prvega centralnoevropskega relija v dolžini 317 kilometrov je v madžarskem Veszpremu potekala popolnoma enako kot predhodna etapa, zato o kaki zahtevni navigaciji ni bilo ne duha ne sluha. Miran Stanovnik je bil s svojo vožnjo in 19. mestom zadovoljen, skupno pa je 14.

"Na tej etapi so bili v prednosti vsi z lažjimi motocikli in specialisti za motokros, saj na vseh 157 kilometrih prve in 54 kilometrih druge hitrostne preizkušnje ni bilo niti ene same navigacijsko zahtevne točke. Če mi bo v soboto uspelo odpeljati v podobnem tempu, bom z izkupičkom relija zelo zadovoljen," je po preizkušnji dejal Stanovnik. Med motoristi je sicer zmagal Cyril Despres, medtem ko David Casteu še naprej vodi v skupni razvrstitvi. Oba Francoza vozita na motociklih znamke KTM.

Med avtomobilisti je prišlo do preobrata v samem vrhu. "El Matador" Carlos Sainz ima pred sobotno, 197 kilometrov dolgo etapo, ki se bo končala v kraju Balatonfüred, pičlih 18 sekund prednosti pred Stephanom Peterhanslom. Na 155-kilometrski hitrostni preizkušnji, ki bo pravzaprav "obrnjena" današnja preizkušnja, se bo tako pri motociklih kot pri avtomobilistih odločil prvi centralnoevropski reli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.