Star je 94 let in igra na teniških turnirjih

Foto: Twitter ITF Leonid Stanislavskyi
Najstarejši teniški igralec ne želi le nastopati.
Oglej si celoten članek

V Umagu poteka Super-Seniors teniško svetovno prvenstvo, na njem lahko sodelujejo le igralci, ki so starejši od 65 let. Med njimi je najstarejši 94-letni Ukrajinec Leonid Stanislavskyi, ki nastopa v posamični konkurenci ter v dvojicah in mešanih dvojicah. Vsako jutro po prebujanju opravi vaje za raztezanje, naredi 20 sklec, nato pa se odpravi na tek. Tenis igra že skoraj pol življenja.

Pred tremi leti so ga opazili na Youtubu in mu predlagali, da se udeleži svetivnega prvenstva. V tem času je v Ukrajini postal prava zvezda. Igral je skupaj z rojakinjo Elino Svitolino, družil pa se je tudi s Rogerjem Federerjem, Juanom Martinom del Potrom, Andrejem Agassijem, Martino Hingis ...

Grenka izkušnja "Ljudje niso razumeli, zakaj sem končal kariero"

"Mislil sem, da sem najstarejši igralec v Evropi, a sem nato zaigral tudi v ZDA in opazil, da sem najstarejši tudi tam. Nek Šved ima 102 leti, a ne igra več na turnirjij, zato sem najstarejši," pravi Stanislavskyi in dodaja: "Vem, da je še nekaj ljudi, ki v mojih letih igra tenis. Treba jih je malce opogumiti, da bi se vključili."

"Mnogi so m i dejali, da jim predstavljam vzor. Že zato, ker sem na igrišču in ne zaradi zmag. A to mi ni dovolj, ne želim igrati le zaradi zabave. Želim zmagovati," pravi Leonid. "Želim igrati do stotega leta. Tu se počutim odlično, po vsakem dvoboju se odpravim na plavanje," je še povedal.

Na koncu mu je uspelo priti tudi do tako želene zmage. Na tolažilnem turnirju za starejše od 85 let je premagal Angela Salo. In to je naredil v vrhunskem slogu, slavil je s 6:1 in 6:0. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:57 26. September 2018.

    Google plača 35000 $ na mesec, moja zadnja plača je bila 35284 $ za delo 4 ure na dan na …

  • 15:44 26. September 2018.

    Verjetno ga bo Borat izzval na dvoboj !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.