Statistiki že odpisali Slovenijo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Statistika ne laže, pravijo nekateri. Ali pač?
Oglej si celoten članek

Evropski del kvalifikacij za svetovno nogometno prvenstvo v Katarju 2022 je približno na polovici. Na mundial neposredno vodi prvo mesto v eni od preliminarnih skupin, šest najboljših drugouvrščenih bo šlo v dodatne kvalifikacije. Slovenija v svoji skupini trenutno drži tretje mesto.

Pred izbranci Matjaža Keka so Rusi in Hrvati s po desetimi točkami, Slovenci jih imajo sedem, Slovaki šest, Maltežani in Ciprčani pa po štiri.

Uefa Čeferin še enkrat odločno rekel "ne"

Evropa oziroma Uefa lahko v Katar pošlje 13 reprezentanc. Brez možnosti za preboj na SP bodo torej ostale tudi štiri od desetih drugouvrščenih ekip, tako da fante s Triglavom na prsih čaka težko delo.

Ameriški statistični inštitut Gracenote se je na polovici kvalifikacij pozabaval z možnostmi vseh izbranih vrst. Sloveniji ne kaže prav dobro.

Foto: Twitter Slovenija Malta Stožice

Za prvo mesto v skupini in s tem neposredno uvrstitev na SP imajo Jan Oblak in soigralci tri odstotke možnosti. Za uvrstitev v dodatne kvalifikacije jim kalifornijski matematiki dajejo 13-odstotno upanje. Skupno verjetnost preboja Slovenije na mundial so ocenili na štiri odstotke.

Slovenija se bo do konca ciklusa pomerila s Hrvaško v gosteh, Rusijo in Ciprom doma, ter Slovaško in Malto v gosteh.

Od evropskih reprezentanc najbolje kaže zaenkrat točkovno popolni Danski s kar 99 odstotki. Med zanesljive udeležence uvrščajo še Anglijo (98%), Belgijo (96%), Francijo (91%), Portugalsko (86%) in Nemčijo (84%). Najbolj verjetni zmagovalci "naše" skupine H so Hrvati (63%).

Kar nekaj reprezentanc naj ne bi imelo niti odstotka možnosti za plasman v Katar. To so Luksemburg, Kosovo, Islandija, Kazahstan, Bolgarija, Belorusija, Irska, Ciper, Malta, Estonija, Latvija, Ferski otoki, Azerbajdžan, Litva, Moldavija, Gruzija, Gibraltar, Andora in San Marino.

Bizarno Modrić in Mandžukić: en stavek za štiriletno zamero!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:39 7. September 2021.

    Naši za burek nimajo!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.