Steve Nash podpisal z Los Angeles Lakers

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Eden najboljših organizatorjev igre zadnjih let Steve Nash je podpisal pogodbo z ekipo Los Angeles Lakers. Nash bo tako ostal blizu svoje družine, ki prebiva v Phoenixu, obenem pa je z Jezerniki dosegel dogovor o triletni pogodbi. A njegova odločitev je klub temu presenetljiva.
Oglej si celoten članek

V nepričakovanem preobratu se je Los Angeles Lakersom pridružil Steve Nash. Nekdanji organizator igre pri Phoenix Suns je tako sprostil prostor našemu Goran Dragiću, ki bo lahko po vrnitvi v svoj stari klub prevzel dolžnosti prvega organizatorja igre. Nash se je za prestop k Jezernikom odločil predvsem zato, ker si želi igranja v ekipi z realnimi možnostmi za osvojitev šampionskega prstana. Drugi razlog pa je geografski, saj bo z igranjem v Los Angelesu še vedno blizu svojim trem otrokom v Phoenixu.

Južnoafričan s kanadskim in britanskim potnim listom se je s klubom iz sončne Kalifornije dogovoril za triletno pogodbo v višini 25 milijonov dolarjev. Nashev agent Bill Duffy je potrdil, da je dogovor med obema stranema dokončen. ''Po pogovoru z lastnikom Robertom Sarverjem in predsednikom Lonom Babbyjem smo uspeli doseči dogovor. Pristopil sem do njih in jih vprašal, če bi želeli sodelovati z Lakersi, saj je zame zelo pomembno, da ostanem blizu svoji družini. Tega najprej niso hoteli storiti, vendar so si na mojo srečo premislili. Ugotovili so, da lahko s tem veliko pridobijo, kar bo naredilo njihovo ekipo še boljšo, zato je bila takšna odločitev smiselna,'' je povedal Nash.

Vir blizu košarkarjem iz Los Angelesa je zatrdil, da bodo Jezerniki obdržali jedro ekipe – Bryant, Gasol, Bynum –, ki se jim bo pridružil še Nash. ''Izjemno sem hvaležen Robertu in celotni organizaciji. Vem, da je bilo zanj težko. To veliko pove o njegovem karakterju. Tega nikoli ne bom pozabil,'' je o odločitvi lastnika, da mu omogoči prestop k Los Angeles Lakers, povedal Nash.

Lakersi so si Nasha zagotovili tako, da so Sunsom predali možnosti boljšega izbiranja na naborih lige NBA v prihodnjih štirih sezonah. Samo dejstvo, da je Nash lahko sam izbiral, v kateri klub se bo podal, priča o tem, da so se v ekipi razšli sporazumno in v dobrih odnosih. Zanj so se zanimali tudi v Torontu in New Yorku, vendar se je na koncu odločil za zahodno obalo. Odločitev je še toliko bolj zanimiva, ker je košarkar pred tednom dni izjavil, da bi se zelo težko pridružil Los Angeles Lakersom. ''Po resnici povedano sem pristaš stare šole. Zame bi bilo težko obleči dres Lakersov. Tako pač je. Velikokrat smo igrali v končnici in do njih čutim veliko spoštovanja,'' je pred kratkim povedal Nash. Pojavile so se tudi govorice, da bo novopečeni član Los Angeles Lakers skušal prepričati Granta Hilla, naj se prav tako pridruži Lakersom. Nash in Hill sta namreč zelo dobra prijatelja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.