Številke se ne ujemajo, Đokovićev pozitiven test 10 dni prepozno

Foto: Epa
Foto: Epa
Hackerji so ugotovili še eno neskladnost.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković je pred dnevi v Avstralijo prišel z rezultatoma dveh testov. Prvi, ki je bil opravljen 16. decembra, je bil pozitiven, drugi iz 22. decembra pa negativen, srbski teniški as je tako v državo lahko vstopil kot oseba, ki je prebolela covid-19. S tem bi lahko tudi kot necepljen zaigral na OP Avstralije.

A pojavilo se je kar nekaj sumov v navedene podatke. Novega je ponudila hackerska skupina Zerforschung, ki je sodelovala s Spieglom. Ta je pod drobnogled vzela URL objavljenih Đokovićevih testov.

Na testu iz 22. decembra se je tako pojavila številka 1640187792, gre za sekunde od polnoči 1. januarja 1970. Gre za torej 1.6 bilijonov sekund od 'unix' časa. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 19:09 15. Januar 2022.

    da ne boste bolj papeski od papeza

  • 07:04 12. Januar 2022.

    Človek, ki ponareja listine zato, da bi dosegel svoj prav je kreten. Če želi biti necepljen, nobene panike, samo naj …

  • 06:11 12. Januar 2022.

    Mene zanima kje ste najdli te amaterje od "hakerjev". Madonca so dobri. Prvo ste trdili da je enkrat test pozitiven …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.