Štiri leta suspenza zaradi dopinga

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški kolesar Tom Danielson si je zaradi zlorabe prepovedanih sredstev prislužil štiriletni suspenz, kar bržkone zanj pomeni konec kariere.
Oglej si celoten članek

Osemintridesetletni kolesar italijanskega moštva Cannondale - Garmin je kazen za svoj drugi dopinški prekršek že sprejel, je na spletni strani zapisala Ameriška protidopinška agencija Usada.

Američan je bil pozitiven 9. julija lani na kontroli zunaj tekmovanj, v njegovem urinu pa so odkrili sledove enega od prepovedanih anabolnih steroidov in njegove metabolite. Toma Danielsona, ki je do danes zanikal kakršno koli nepravilno ravnanje, je takoj odpustilo tudi njegovo italijansko moštvo.

Sicer to ni prvič, da se je Danielson znašel na seznamu dopinških grešnikov. Leta 2012 je bil v osrčju škandala v zvezi s sistematičnim dopingom Lanca Armstronga in njegove ekipe US Postal, a ker je sodeloval z Usado in pričal proti Armstrongu, mu je ameriška agencija za boj proti dopingu kazen skrajšala na šest mesecev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.