Šport
32 ogledov

Štiri leta suspenza zaradi dopinga

Tom Danielson EPA
Ameriški kolesar Tom Danielson si je zaradi zlorabe prepovedanih sredstev prislužil štiriletni suspenz, kar bržkone zanj pomeni konec kariere.

Osemintridesetletni kolesar italijanskega moštva Cannondale - Garmin je kazen za svoj drugi dopinški prekršek že sprejel, je na spletni strani zapisala Ameriška protidopinška agencija Usada.

Američan je bil pozitiven 9. julija lani na kontroli zunaj tekmovanj, v njegovem urinu pa so odkrili sledove enega od prepovedanih anabolnih steroidov in njegove metabolite. Toma Danielsona, ki je do danes zanikal kakršno koli nepravilno ravnanje, je takoj odpustilo tudi njegovo italijansko moštvo.

Sicer to ni prvič, da se je Danielson znašel na seznamu dopinških grešnikov. Leta 2012 je bil v osrčju škandala v zvezi s sistematičnim dopingom Lanca Armstronga in njegove ekipe US Postal, a ker je sodeloval z Usado in pričal proti Armstrongu, mu je ameriška agencija za boj proti dopingu kazen skrajšala na šest mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.