Štiri opozorila v mreži Bostona

Foto: Žurnal24 Veselje Scotta Hartnella po golu za Philadelphio. (Foto: Reuters)
V končnici lige NHL je Philadelphia kar s 4:0 odpihnila Boston in mu dala jasno vedeti, da še ni napredoval. Precej bolj tesno pa je bilo v Montrealu, kjer so domači premagali prvake s 4:3.
Oglej si celoten članek

Montreal je z zmago izsilil odločilno sedmo tekmo. Razplet na šesti pa je bil tesen. Dva gola je dosegel Michael Cammalleri, Jaroslav Špaček pa je v 34. minuti poskrbel za 3:2, potem ko so gostje z zadetkoma Sidneyja Crosbyja - zadel je prvič v tej seriji - in Krisa Letanga povedli z 2:1.

Ko je za navdušenje na tribunah v Montrealu sredi zadnje tretjine s četrtim golom poskrbel še Maxim Lapierre, so bili domači hokejisti zelo blizu velikega uspeha. A tekma je bila negotova do konca, Bill Guerrin je z zadetkom Pingvine spet povsem približal minuto in pol pred zadnjim piskom sirene, vseeno pa je ostalo pri zmagi Montreala. Med junaki domače ekipe, ki je v prvem krogu končnice presenetljivo izločila že Washington, je bil še vratar Jaroslav Halak, ki je tokrat zbral 34 obramb.

Na pragu slovesa od končnice je bila tudi Philadelphia, saj je Boston vodil s 3:1 v zmagah. A Letalci so ob pravem času dobili krila in zmagali s 4:0 ter upanje podaljšali vsaj še za eno tekmo. Philadelphie ni zmedla niti poškodba vratarja Briana Boucherja, saj ga je v drugi tretjini uspešno zamenjal Michael Leighton ter mrežo ohranil nedotaknjeno.

Liga NHL, izida, 2. kolo:

− vzhod:

Boston Bruins : Philadelphia Flyers      0:4
(Boston vodi s 3:2 v zmagah)

Montreal Canadiens : Pittsburgh Penguins 4:3
(izid v zmagah je izenačen na 3:3)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.