Štirje Kubanci prebegnili v ZDA

Foto: EPA
Foto: EPA
Štirje kubanski veslači, ki so nastopili na panameriških igrah, so zapustili ekipo in pobegnili v ZDA.
Oglej si celoten članek

Na panameriških igrah, ki od 10. julija potekajo v Torontu, z velikim uspehom nastopajo tudi kubanski športniki in športnice, ki pa bodo v nadaljevanju oslabljeni za štiri svoje predstavnike. Štirje njihovi veslači, Leosmel Ramos, Wilber Turro, Manuel Suarez in Orlando Sotolongo so zapustili ekipo in prebegnili v ZDA.

Kanadska tiskovna agencija je objavila izjavo kubanskega trenerja Juana Carlosa Reyesa, da so štirje kubanski veslači zapustili ekipo in odpotovali v ZDA, vendar so z njo ohranili stike preko socialnih omrežij.

Uradna kubanska delegacija ne želi komentirati neljubega dogodka. Dejali so le, da so se veslači, ki so končali s tekmovanji, vrnili v domovino. Zanimivo je, da je Sotolongo še v torek z dvojnim četvercem za Kubo osvojil srebrno kolajno, le dan pozneje pa je s še s tremi drugimi veslači odšel v ZDA.

Veslaška tekmovanja so potekala v St. Catharinesu, na jezeru Ontario, le nekaj kilometrov oddaljena od meje z ZDA. Sicer pa to ni bil prvi prebeg kubanskih športnikov s panameriških iger. Leta 1999, ko je Kanada v Winnipegu zadnjič gostila panameriške igre, se je za beg odločila osmerica Kubancev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.