Šport
49 ogledov

Štirje Kubanci prebegnili v ZDA

veslanje EPA
Štirje kubanski veslači, ki so nastopili na panameriških igrah, so zapustili ekipo in pobegnili v ZDA.

Na panameriških igrah, ki od 10. julija potekajo v Torontu, z velikim uspehom nastopajo tudi kubanski športniki in športnice, ki pa bodo v nadaljevanju oslabljeni za štiri svoje predstavnike. Štirje njihovi veslači, Leosmel Ramos, Wilber Turro, Manuel Suarez in Orlando Sotolongo so zapustili ekipo in prebegnili v ZDA.

Kanadska tiskovna agencija je objavila izjavo kubanskega trenerja Juana Carlosa Reyesa, da so štirje kubanski veslači zapustili ekipo in odpotovali v ZDA, vendar so z njo ohranili stike preko socialnih omrežij.

Uradna kubanska delegacija ne želi komentirati neljubega dogodka. Dejali so le, da so se veslači, ki so končali s tekmovanji, vrnili v domovino. Zanimivo je, da je Sotolongo še v torek z dvojnim četvercem za Kubo osvojil srebrno kolajno, le dan pozneje pa je s še s tremi drugimi veslači odšel v ZDA.

Veslaška tekmovanja so potekala v St. Catharinesu, na jezeru Ontario, le nekaj kilometrov oddaljena od meje z ZDA. Sicer pa to ni bil prvi prebeg kubanskih športnikov s panameriških iger. Leta 1999, ko je Kanada v Winnipegu zadnjič gostila panameriške igre, se je za beg odločila osmerica Kubancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.