''Štirje so se smilili sami sebi"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zdesetkana zasedba Union Olimpije je letošnje nastope v pokalu EuroCup sklenila z nesrečnim porazom proti francoskemu Dijonu (73:76), ki je bil večji del sinočnjega dvoboja boljše moštvo.
Oglej si celoten članek

"Videli smo lahko dva različna polčasa. V prvem delu tekme igralci niso našli samega sebe, v drugem pa smo le prikazali več energije in želje po zmagi. Igralci od začetka tekme niso verjeli, da lahko s sedmimi igralci tudi premagaš nasprotnika," je dvoboj kritično pokomentiral domači trener Aleš Pipan, ki je svojim varovancem v prvem polčasu očital pomanjkanje odločnosti: "Ker so štirje
poškodovani, so se potem še štirje smilili sami sebi. Na tak način se košarka ne more igrati."

Šok v zadnji sekundi

Maloštevilni gledalci so v komornem vzdušju ljubljanskih Stožic malce oživeli le v končnici, ko so Ljubljančani pod vodstvom motiviranega Alena Omića prišli celo do izenačenja, a je gostujoči branilec Erving Walker s trojko ob zvoku sirene zabil zadnji žebelj v krsto zmajev.

"V drugem polčasu smo videli povsem drugačno sliko. Odigrali smo veliko bolj borbeno, z voljo in več želje po zmagi. Odigrali smo boljše v obrambi in bolj pametno v napadu, pa čeprav smo delali še vedno preveč napak. Začetniške napake so nas stale zmage," je dodal Pipan, ki upa, da bodo boleče izkušnje številnih zapravljenih zmage v končnicah v bližnji prihodnosti vendarle poplačane: "Imamo mlado ekipo, ki mora igrati in fantje delajo napake. Upam, da si nabirajo izkušnje, da bodo nekoč lahko odigrali bolj zrelo in pametno."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.